Komentara: 20
Pregleda: 6495

Bez spomenika za Otporaša u Subotici

19.03.2012. u 21:57h
Izvor: Vesti online
Bez spomenika za Otporaša u Subotici

Savez vojvođanskih Mađara kritikovao je u ponedeljak gradsku vlast u Subotici zato što nije izašla u susret inicijativi da se u tom gradu podigne spomenik pokojnom aktivisti pokreta Otpor Branimiru Nikoliću-Brančiju.

Grupa građana Subotice, prijatelji i poštovaoci Nikolića, podneli su tu inicijativu gradskoj komisiji za podizanje spomenika, ali ju je komisija odbacila sa obrazloženjem da mora da protekne najmanje pet godina od smrti osobe, kako bi se dozvolilo podizanje biste. SVM je u saopštenju za javnost ocenio da je gradska vlast u Subotici na ovaj način pokazala da se više ne seća ni Otpora ni oktobarskih promena u Srbiji.

Branimir Nikolić pronađen je obešen 29. marta 2010. godine u blizini "Male gostione" na Paliću. On je nakon 5. oktobra 2000. bio koordinator Otporove akcije "Uterivanje istine", koja je imala za cilj borbu protiv korupcije i kriminala u Srbiji.

Nikolić je često u javnost izlazio sa optužbama na račun mnogih biznismena i političara i protiv njih podnosio krivične prijave, a oni su uzvraćali kontratužbama za klevetu.

Povezane vesti:
Bivši Otporaš Branimir Nikolić pronađen mrtav na Paliću
Lazendić: Sumnjive okolnosti smrti Branimira Nikolića

Izvor: Vesti online
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 6495
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

branimir nikolić branči

otpor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.