Komentara: 0
Pregleda: 4099

Besplatna kontrola zdravlja i predavanje o trgovini ljudima sutra u Čantaviru

16.01.2017. u 12:20h
Izvor: Subotica.com
Besplatna kontrola zdravlja i predavanje o trgovini ljudima sutra u Čantaviru

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica nastavljaju i u 2017. godini sa akcijom „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“. Već sedmu godinu se organizuju ove akcije sa ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Akcija "Selu u pohode" održaće se 17. januara u terminu od 8 do 11 časova u prostorijama MZ Čantavir. Svi zainteresovani sugrađani će moći izmeriti krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te  izmeriti telesnu visinu i težinu i utvrditi svoj BMI (indeks telesne mase). Svim pušačima će se izmeriti vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i dati saveti za prestanak pušenja. Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Subotica će deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Volonteri Crvenog krsta Subotica će istovremeno održati edukaciju sa učenicima OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru ne temu „Trgovina ljudima“, a biće ouhvaćeni učenici 5-8 razreda na srpskom jeziku i 7-8 razreda na mađarskom jeziku.

- Da bi došlo do promene i unapređenja zdravlja stanovništva potrebno je da svako učestvuje i brine o svome zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Promene su moguće, to možeš i ti! Proveri svoje faktore rizika i menjaj ponašanja u korist očuvanja i unapređenja zdravlja, poručuje prim. mr sc. med. Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4099
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.