Komentara: 3
Pregleda: 4622

Zaštite vašeg ljubimca od komaraca i krpelja na vreme

15.03.2019. u 12:45h
Sponzorisani sadržaj
Nešto raniji dolazak proleća podrazumeva da će uskoro postati aktivni insekti, komarci i krpelji, značajni vektori u prenosu bolesti na pse i mačke. Zbog toga je Veterinarska stanica "T&T VET" na Paliću odlučila da u ovom periodu vlasnicima ponudi kompletno testiranje ljubimaca po povoljnim cenama, kao i proveru opšteg zdravstvenog stanja.
Zaštite vašeg ljubimca od komaraca i krpelja na vreme

Bolest srčanog crva, koju su nekada studenti veterine izučavali na fakultetima kao egzotičnu bolest, pre svega, u vezi sa mediteranskim područjem, sada je naša svakodnevica. Razmere i raširenost ovog oboljenja na našem podneblju su nepoznanica, objašnjava veterinar Jožef Kočiš iz Veterinarske stanice "T&T VET", dodajući da se na osnovu iskustva iz svakodnevne prakse, kao i brzih testova koji se rade prilikom dijagnostike, može zaključiti da je prilično raširena.

- O ovoj bolesti, njenom uzročniku i simptomima, vlasnici pasa su već prilično informisani. Znamo da je bolest hroničnog toka, da dugo vremena simptomi izostaju, a kada se pojave, bolest je u poodmakloj fazi sa nepovratnim promenama - objašnjava Kočiš. - Postoje dva priznata načina lečenja koji podrazumevaju ili sporu i dugotrajnu eliminaciju parazita iz organizma ili brzo i efikasno ubijanje parazita, što može da ima fatalne posledice po ljubimca.

Naš sagovornik ističe da je najbolja preventivna mera da vlasnici zaštite svog ljubimca tako da do oboljenja uopšte ni ne dođe, a da bi u tome uspeli, najpre je potrebno da znaju da li je pas već inficiran ili ne.

- Potpuno sigurna dijagnoza je samo ona kada su urađena dva testa, brzi test i takozvani Knotov test. Testiranje je potrebno uraditi tokom marta i aprila, pre pojave komaraca, ali i da bi bile obuhvaćene i mlade životinje koje su eventualno inficirane na kraju sezone komaraca, jer je potrebno najmanje šest meseci od trenutka infekcije do pojave antigena parazita u organizmu domaćina - objašnjava veterinar. - Nakon što se utvrdi da je pas zdrav, sprovodi se relativno jeftina preventiva koja podrazumeva davanje preparata preko usta svakog meseca dok traje sezona komaraca, što je potpuno efikasno i neinvazivno za ljubimca.

Zaštite vašeg ljubimca od komaraca i krpelja na vreme

Zbog svega navedenog, Veterinarska stanica "T&T VET" tokom marta i aprila nudi vlasnicima pasa kompletno testiranje (oba testa) po povoljnoj ceni, a zainteresovani mogu i da provere opšte zdravstveno stanje svog ljubimca, izradom i tumačenjem kompletne krvne slike.

Veterinarska stanica "T&T VET" se nalazi na Paliću, na adresi Trogirska 13, a radno vreme stanice je radnim danima od 7 do 19 časova i subotom od 8 do 12 časova. Za više informacija možete pozvati na broj telefona 024/754-592.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 4622
Povezane teme

zaštita životinja

krpelji

kućni ljubimci

veterinarska stanica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.