• Pregleda: 5610

Vinarija "Majkin salaš" - poslastica za sve ljubitelje vina

Pored tradicionalne kuhinje i obilaska Etno parka, od ove godine možete uživati i u vinu najmlađe vinarije na Paliću, Vinarije "Majkin salaš".
Vinarija "Majkin salaš" - poslastica za sve ljubitelje vina

Etno park "Majkin salaš" prostire se na površini od 30 hektara, a u sklopu ovog porodičnog imanja nalaze se restoran, prenoćište, bazen, muzej starih mašina, dečije igralište, seosko dvorište, ergela, ribnjak i proizvodnja soka. Kako se domaćini uvek trude da pruže više i bolje svojim gostima, ove godine pripremili su pravu poslasticu za sve ljubitelje vina.

- Etno park godišnje poseti preko 20.000 turista, a naša želja je da svake godine gostima ponudimo neki sadržaj više. Pored tradicionalne kuhinje i obilaska etno parka, od ove godine mogu da uživaju u vinu naše najmlađe vinarije na Paliću, a takođe već pet godina proizvodimo i sok sa naših plantaža. Matični sok je od jabuke, višnje, jagode, šljive i raznih kombinacija jabuke sa đumbirom, nanom, šargarepom ili cveklom. Naši proizvodi se mogu kupiti u preko 600 radnji zdrave hrane širom Srbije i naravno kod nas na "Majkinom salašu" - kaže Goran Gabrić, vlasnik Etno parka, dodajući da se u sokove ne dodaje šećer, voda i konzervans.

Vinarija "Majkin salaš" nalazi se na Paliću u sklopu porodičnog imanja, koje je udaljeno svega tri kilometara od same obale jezera Palić. Prema rečima našeg sagovornika, nakon što su porodični vinogradi obnovljeni, u njima su zasađene svetski poznate sorte.

- Vina se prave od sorte Šardone i Merlo, a ono što je karakteristično za našu vinariju je voćno vino koje se proizvodi od jabuka i kupina. Degustacije naših vina organizujemo u restoranu "Majkin salaš", gde se nalazi i mali muzej, odnosno Vinska soba. Pored degustacije, gosti mogu obići i savremeni pogon gde se vino proizvodi i odležava. Takođe, gosti mogu da degustiraju i domaće proizvode sa salaša, pet vrsta domaćih sokova od jabuke i četiri vrste domaće rakije - poručuje Gabrić.

Vina koja možete degustirati na "Majkinom salašu" su Šardone, Rose od Merloa, Merlo, vino od jabuke, vino od jabuke i kupine, kao i desertno vino bermet. Za degustaciju pet vrsta vina potrebno je izdvojiti 450 dinara, dok za degustaciju pet vrsta sokova gotovo upola manje, odnosno 250 dinara. Osim vina i soka, na "Majkinom salašu" možete probati i pet vrsta rakija, za šta je potrebno izdvojiti 550 dinara, a za veliku degustaciju čak 15 vrsta proizvoda samo 650 dinara.

Obilazak Etno parka i degustacije se organizuju od 10 do 20 časova, a prethodna najava je obavezna. Minimalan broj posetilaca su dve osobe, a maksimala do 220 osoba.

Etno park "Majkin salaš" nalazi se na adresi Jožefa Atile 57, Salaš 294, Palić. Za više informacija možete pozvati na brojeve pozvati na brojeve telefona 024/753-276, 024/753-672 ili 064/12-66-767.

SPONZORISANI SADRŽAJ

povezane teme

1
Ivana Odgovori
Ovo mesto je za preporuku da se obiđe. Subotica i Palić trebaju ovakve salaše da neguju i deo turizma i kroz ovo da razvijaju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.