Komentara: 3
Pregleda: 13554
Foto

Veterinarski zavod obeležio kraj još jedne uspešne poslovne godine

14.12.2018. u 15:08h
Sponzorisani sadržaj
U prisustvu brojnih zvanica Veterinarski zavod "Subotica" sinoć je svečano obeležio kraj još jedne uspešne poslovne godine, ali i 97 godina postojanja i rada.
Veterinarski zavod obeležio kraj još jedne uspešne poslovne godine

Čvrsto se držeći svog mota „Kvalitet pre svega“, neodstupajući od njega ni u najtežim vremenima, i to ne samo da traje, već, prateći sve zahtevnije zakone tržišta, iz godine u godinu raste i razvija se.

Od svog osnivanja, daleke 1921. godine, pa sve do današnjeg dana, Veterinarski zavod „Subotica“ predstavlja pouzdan temelj za razvoj stočarstva u našoj zemlji. Već 1928. godine Zavod je svoje serume izvozio u Rumuniju, Čehoslovačku i Švajcarsku, a tri godine kasnije, njegov proizvodni program činila su čak 22 preparata. Jedna od prekretnica bila je 1952. godina kada je FAO organizacija Zavodu poverila izradu vakcina i seruma za potrebe jugoistočne Evrope, a potom je, početkom šezdesetih godina prošlog veka, počela proizvodnja hrane za životinje na industrijski način.

Za razliku od mnogih „vršnjaka“, o kojima se danas sa setom govori, Zavod je uspeo da se izbori sa teškim vremenima tranzicije i 2005. godine postaje deo „Victoria Group“. Od trenutka priključenja ovom velikom poslovnom sistemu Veterinarski zavod „Subotica“ beleži stalan rast poslovnih rezultata. Tada je počeo i veliki investicioni ciklus u okviru koga je do sada je pušten u rad pogon za proizvodnju hrane za kućne ljubimce, sprovedena kompletna gasifikacija Zavoda, otvorena je fabrika za proizvodnju ekstrudirane hrane za ribe pod brendom „Soprofish”. Od 2009. do 2011. godine adaptirani su  pogoni za proizvodnju veterinarskih lekova u Srpskoj Crnji i Subotici.

Veterinarski zavod obeležio kraj još jedne uspešne poslovne godine

Proizvodni prostori obe fabrike izgrađeni su prema najvišim zahtevima GMP-a, sa svojim funkcionalnim rasporedom prostorija, instalacijama, savremenom opremom priznatih evropskih proizvođača i obezbeđenim ambijentalnim uslovima.

Tokom 2015. godine u potpunosti je rekonstruisan pogon bioloških preparata, izgrađen skladu sa najvišim zahtevima dobre proizvođačke i laboratorijske prakse. Postojeća paleta bioloških preparta se politikom razvoja širi novim vakcinama, proizvedenim po najvišim standardima.

U svojim pogonima Veterinarski zavod „Subotica“ proizvodi hranu za životinje (stočna hrana, hrana za kućne ljubimce i hrana za ribe), hemofarmaceutske preparate(lekove) kao i biološke preparate (virusne i bakterijske vakcine).

Zbog svega navedenog Zavod danas predstavlja najzaokruženiji sistem u oblasti veterine u Srbiji i jedina je kompanija koja pruža kompletno rešenje u stočarskoj proizvodnji – od preventive, preko ishrane, do lečenja životinja.

- Mi smo kompanija od koje se očekuje da bude inovator, u tom pravcu ide i naša razvojna politika. U narednom vremenskom periodu očekuju nas ozbiljne investicije u novu mikrobilošku i hemijsku laboratoriju, koja obuhvata najsavremeniju opremu - kaže Dragoljub Milinković, direktor Veterinarskog zavoda.

Sponzorisani sadržaj
Proslava 97. rođendana Veterinarskog zavoda Proslava 97. rođendana Veterinarskog zavoda Proslava 97. rođendana Veterinarskog zavoda Proslava 97. rođendana Veterinarskog zavoda Proslava 97. rođendana Veterinarskog zavoda Proslava 97. rođendana Veterinarskog zavoda Proslava 97. rođendana Veterinarskog zavoda Proslava 97. rođendana Veterinarskog zavoda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 13554
Povezane teme

veterinarski zavod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.