Komentara: 5
Pregleda: 4987

Utisci polaznika kursa iz web programiranja

03.03.2018. u 11:30h
Sponzorisani sadržaj
Tokom proteklih snežnih dana, posetili smo Edukativni centar "Consigliere" koji se bavi edukacijom i usmeravanjem sugrađana ka znanjima programera, grafičkog dizajnera i budućih marketing menadžera, čije znanje i rad se oslanjaju na internet marketing. Ovom prilikom, razgovarali smo sa nekoliko polaznika prve grupe kursa iz web programiranja, te vam prenosimo njihove utiske.
Utisci polaznika kursa iz web programiranja

U narednih desetak dana, prva grupa polaznika trebalo bi da završi kurs iz osnova web programiranja u Edukativnom centaru "Consigliere". Želju za znanjem, mogućnost napredovanja i veliku potražnju za IT stučnjacima, navode kao glavne razloge zbog kojih su se odlučili da upišu baš ovaj kurs. 

- Na ideju da upišem kurs, došao sam prvenstveno zbog toga što sam se oduvek interesovao za ovu oblast, ali i zbog velike potražnje IT stručnjaka. U konsultaciji sa prijateljem, koji već ima iskustva u ovoj oblasti, odlučio sam da počnem od osnova programiranja, a potom da postepeno usavršavam znanje i da se usmeravam na određene programske jezike - kaže tridesetdvogodišnji Andrija Vučetić, diplomirani ekonomista.

Utisci polaznika kursa iz web programiranja

Foto: Shutterstock

- Na fakultetu sam se zainteresovao za programiranje, te sam surfujuću po internetu naišao sam na IT školu. Sledeći korak je bio da iskušam sebe. Pohađanje kursa nije poremetilo moje obaveze prema fakultetu, a takođe smo imali i sastanak pre početka predavanja, gde smo se usaglasili i postigli dogovor oko termina koji svima odgovara - objašnjava dvadesetogodišnji Kosta Novaković, student Ekonomskog fakulteta.

- Na mene je presudno uticala želja za znanjem i velika mogućnost napredovanja, jer vidim da je ovo grana koja ima najveću stopu rasta. Potreba za programerima u Srbiji i van nje je ogromna, pa zašto to ne iskoristiti - dodaje tridesetrogodišnji Milenko Dželetović, aktivno vojno lice. 

Naši sagovornici kažu da mogućnost zarade nije presudno uticala na njihovo opredeljenje da se bave programiranjem, iako ističu da ona nije zanemarljiv faktor.

- Nije da je to bilo presudno, ali je svakako jedan od faktora. S obzirom na to da sam na početku, više ću se fokusirati da naučim što više, a kada budem stekao dovoljno znanja, naravno da to znanje i naplatim - ističe Andrija.

Utisci polaznika kursa iz web programiranja

- Postoji još jedan značajan faktor, a to je mogućnost da radim od kuće i budem u blizini porodice. Kada sve spojim i saberem, dobra zarada, radim u svom okruženju, to je potpuno drugačija priča koju želim da probam. Drugačije se osećam, jer imam nadu da mogu neke stvari da menjam, da biram pravac koji želim i da sam sposoban - naglašava Milenko.

Polaznici su se složili da je kurs iz web progamiranja ispunio njihova očekivanja, te da imaju samo reči hvale kako za predavače, tako i za celokupnu organizaciju.

- Kurs je odličan, kao i program po kojem se vodi. Atmosfera na predavanjima je super, predavač nam je stalno dostupan. Predavanja imaju vežbe koje su pokazatelj našeg razumevanja gradiva koje prolazimo, ali i na samim predavanjima imamo priliku da otklonimo sve nedoumice. Pored znanja, stičem i preko potrebno samopouzdanje u ovoj grani IT sveta, grani koja je za mene do pre mesec dana bila velika nepoznanica - kaže Kosta.

- Mislim da je organizacija presudna. Iako imam dosta obaveza preko dana, uspevam da se uskladim sa predavanjima i ne postavlja se pitanje da li imam vremena za programiranje i domaće zadatke, jer je to nešto čime želim da se bavim u budućnosti i znam da će se uloženo vreme viseštruko isplatiti. Što se programa tiče, bitno mi je bilo da naučim osnove i mislim da sam to korektno savladao, a kada je u pitanju predavač, mislim da je napravljen pravi izbor. Uvek izlazi u susret, dosta je fleksibilan i otvoren za pitanja, a što je navažnije, veoma kompetentan - naglašava Andrija. 

Utisci polaznika kursa iz web programiranja

- Ima vremena od kako sam završio školovanje, te opet sedeti i učiti je bio izazov i za mene samoga. Imao sam mrvicu nesigurnosti hoću li uspeti da prihvatim znanje, jer o programiranju nisam znao ništa. Međutim, pristup osoblja IT škole i način rada, izbrisao je sve strahove i nesigurnosti, i sada sam ponosan na sebe što sam se odlučio na ovaj korak - ističe Milenko i dodaje da planira da nastavi s usavršavanjem znanja, te da je u tom cilju obavio razgovor sa osobljem IT škole kako bi se u budućnosti okušao u ulozi asistenta ili predavača.

Prema rečima Saše Božića, ispred Edukativnog centra "Consigliere", naši sugrađani su prepoznali kvalitet rada, te je to razlog zbog koje broj zainteresavanih polaznika raste iz meseca u mesec.

- Naša prva grupa programera tokom narednih nedelju dana završava osnovni kurs i to nam je dokaz da smo na dobrom smo putu, jer naši polaznici nose znanje sa sobom. Takođe, zanimljivo je interesovanje za predavanja o grafičkom dizajnu, jer nam se veliki broj pripadnica lepšeg pola javio. Podsećam da je grafički dizajn svugde oko nas - slike na bilbordu, paklica cigara, nalepnica na flaši soka, štampa na majicama, ambalaža za proizvode. Jedno ogromno polje gde svako može pronaći svoje mesto. Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane da nam se jave, jer organizujemo sastanke pre početka predavanja, gde sugrađanima stoje na raspolaganju predavači da im odgovore na sva pitanja - kaže Božić. 

Utisci polaznika kursa iz web programiranja

Upis nove grupe polaznika u Edukativnom centru "Consigliere" vršiće se do 18. marta, te ukoliko želite da se prijavite na neki od tri kurseva, to možete učiniti na kontakt strani njihovog zvaničnog sajta, gde možete pronaći više informacija o radu, predavačima i kursevima koje nude.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 4987
Povezane teme

kursevi

programiranje

grafički dizajn

marketing

edukativni centar consigliere

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.