Komentara: 0
Pregleda: 2195

U toku prijave za likovnu radionicu "Poentilizam i ja"

31.01.2019. u 15:14h
Sponzorisani sadržaj
Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera organizuje neobičnu likovnu radionicu "Poentilizan i ja", koja će se održati u februaru, kroz dva susreta u trajanju od po tri sata. Prvi susret održaće se u četvrtak, 7. februara, u likovnom kabinetu ove visokoobrazovne ustanove, a radionicu će voditi Nora Ljubanović, master likovna umetnica – slikarka i predavačica Škole.
U toku prijave za likovnu radionicu "Poentilizam i ja"

Poentilizam, od francuske reči "point" što znači tačka, ili divizionizam, kako ga je nazivao tvorac ove tehnike Žorž Sera, jeste slikarska tehnika nastala u Francuskoj u drugoj polovini 20. veka, u kojoj se primarne (plava, žuta, crvena) i komplementarne boje (narandžasta, ljubičasta, zelena) nanose na slikarsku površinu kratkim potezima jedna do druge, po principu komplementarnosti, da bi se u oku posmatrača stvorila iluzija celovitosti forme. 

U pitanju je neobična radionica kroz koju će polaznici ispitati sopstveno strpljenje i veštinu, koristeći tačke kao izražajno sredstvo. Umetnost može da vas oplemeni, oslobodi stresa i usmeri vašu energiju u pozitivnom pravcu, a kontakt s umetnošću u svakodnevnom životu ohrabruje ljude da shvate sopstvene emocije, koristeći umetnički izraz i kreativni proces - poručuju iz Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera.

Radionicu će voditi Nora Ljubanović, master likovna umetnica – slikarka i predavačica ove visokoobrazovne ustanove, a radionica će se održati u februaru, kroz dva susreta u trajanju od po tri sata. Prvi susret je zakazan za četvrtak, 7. februar, s početkom u 17 časova, u likovnom kabinetu na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera (Banijska 67). Cena radionice je 2.000 dinara, a zainteresovani učesnici uplatu mogu izvršiti na žiro račun Škole: 840-446666-88. Iz Škole napominju da u cenu nisu uključena sredstva za materijal, potreban za stvaranje (četkica, platno i boje).

Više informacija o radionici možete dobiti putem mejla prmarketing@vsovsu.rs, na koji možete prijaviti i učešće u radionici.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2195
Povezane teme

visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.