Komentara: 2
Pregleda: 4838

Treći upisni rok na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera

21.09.2018. u 16:35h
Sponzorisani sadržaj
Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera raspisala je treći konkursni rok za upis u prvu godinu studija u školskoj 2018/2019. godini. Budućim studentima na raspolaganju je ukupno 126 slobodnih mesta na akreditovanim studijskim programima za vaspitače, trenere, nutricioniste i medicinske sestre.
Treći upisni rok na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera

Svi studijski programi na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera su akreditovani i priznati, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu, a iz Škole poručuju da su u pitanju zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada, te da je upisivanje ovih studijskih programa istovremeno ulaganje u bolju budućnost.

- Ono što našu Školu izdvaja od drugih, jeste konstantno podsticanje studenata na kreativnost, inicijativu i preduzetništo, zbog čega imamo veliki broj studenata koji su, nakon završetka školovanja, otvorili firme koje uspešno posluju u Americi, Irskoj, Dubaiju i drugim mestima. Kao Škola želimo da se aktivnije uključimo u preduzetničke tokove i na taj način pokažemo našim studentima da ne čekaju posao, već da ga sami stvore  - kažu iz Visoke škole, dodajući da se studenti na ovakav princip rada navikavaju još u toku školovanja, kroz učešće u raznim projektima i događajima koje organizuje Škola -  U toku ove školske godine organizovali smo niz predavanja, radionica i tribina iz oblasti pedagogije, sporta, medicine i nutricionizma, a sve u cilju besplatne edukacije sugrađana. Organizovali smo i veoma uspešan Letnji kamp za decu i radimo na tome da se povežemo sa institucijama i uduženjima u zemlji i inostranstvu, kako bismo našim studentima i profesorima omogućili kvalitetne programe razmene.

Treći upisni rok na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera

Treći konkursni rok za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih studija u školskoj 2018/2019. godini je otvoren, a budućim studentima na raspolaganju je ukupno 126 slobodnih mesta na akreditovanim studijskim programima za vaspitače, trenere, nutricioniste i medicinske sestre.

Na studijski program Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta može da se upise 36 studenata čije školovanje se finansira iz budžeta i 11 samofinansirajućih studenata. Kandidati koji mogu da konkurišu treba da imaju završeno srednje obrazovanje (trogodišnje ili četvorogodišnje), nakon čega treba uspešno da polože prijemi ispit, koji se sastoji iz provere govornih, muzičkih i fizičkih sposobnosti, testa iz maternjeg jezika i testa iz opšte kulture i informisanosti.

Treći upisni rok na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera

Na studijski program Trener u sportu može da upiše još 28 samofinansirajućih studenata, a pravo da konkurišu imaju kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem, koji se aktivno bave individualnim ili ekipnim sportom najmanje dve godine. Da bi upisali ovaj studijski program, kandidati će morati da polože prijemni ispit, koji se sastoji iz provere praktičnog tehničkog znanja iz određenog sporta, testa bazičnih motoričkih sposobnosti i testa opšte kulture iz oblasti sporta.

Strukovni nutricionista - dijetetičar je studijski program na kojem je ostalo mesta za još 12 samofinansirajućih studenata. Pravo da konkurišu imaju kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem, uz polaganje prijemnog ispita, odnosno testa iz biologije i hemije.

Treći upisni rok na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera

Na studijski program Strukovna medicinska sestra može da se upiše još 39 samofinansirajućih studenata, a pravo da konkurišu imaju kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem, koji će morati uspešno da polože test iz biologije.

Prijava zainteresovanih kandidata vršiće se 24, 25. i 26. septembra, u periodu od 8 do 13 časova, dok će se prijemni ispiti održavati 27. i 28. septembra. Preliminarna rang lista sa rezultatima konkursa biće istaknuta 29. septembra, posle 12 časova na oglasnoj tabli i na sajtu Škole, dok će konačna rang lista biti objavljena istog dana, do 15 časova. Upis svih primljenih kandidata vršiće se 1. oktobra, od 8 do 12 časova.

Treći upisni rok na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera

Ceo tekst konkursa možete pročitati ovde, a za više informacija o studijskim programima i radu Škole, posetite njihov sajt i zvaničan Facebook profil.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4838
Povezane teme

prijemni ispit

upis u visoku školu

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.