Komentara: 2
Pregleda: 4935

Sve što treba da znate o vantelesnoj oplodnji - kako izgleda i kada je vreme za nju

15.03.2019. u 08:00h
Izvor: PR tekst
Originalni “Genesis” koncept vantelesne oplodnje, koji je razvijen tokom proteklih 10 godina, usmeren je na osnovu osnovnih postulata medicinskih nauka i predstavlja personalizovani IVF koncept za par koji se leči od steriliteta.
Sve što treba da znate o vantelesnoj oplodnji - kako izgleda i kada je vreme za nju

Vantelesna oplodnja - kada je pravo vreme

Vest da je Subotica nedavno dobila četvorke, zahvaljujući odluci porodice Krstić da novog proširenja dođu uz pomoć vantelesne oplodnje, podsetila je na metodu zahvaljujući kojoj je 6,5 miliona dece do sada je došlo na svet.

Ipak, kada čuju za nju, mnogi parovi i dalje osećaju strah i nelagodu. VTO postupku prethode mnogi drugi, jednostavniji i vrlo često preokrenu tok u željenom pravcu već tokom pripreme za sam postupak. Uslov za to je pronalaženje pravog uzroka problema, odnosno pouzdana dijagnoza, koja je svakako najbitnija smernica kojim putem treba da se ide.

Da li mi je vreme za vantelesnu oplodnju?

U zavisnosti od tih rezultata, preporučuju se i dodatne dijagnostičke metode poput histeroskopijeERA testiranja i drugih najsavremenijih genetskih analiza koje radimo, a koje mogu da daju mnoštvo dragocenih odgovora - kaže dr Božana Stepanov, specijalista ginekologije i akušerstva, načelnik Specijalističko konsultativne službe Specijalne ginekološke bolnice „Genesis“ iz Novog Sada.

Godine života oba partnera, hormonski status, nalaz spermograma, stanje jajovoda i eventualno neka postojeća pridružena oboljenja su najvažniji činioci koji utiču na odluku o daljem postupku.

Šta sve može pre vantelesne oplodnje

Da bi par došao do trudnoće ponekad je dovoljno savetovanje u vezi sa promenom stila života. Nakon toga predlaže se ultrazvučno praćenje rasta folikula i predviđanje ovulacije, uz savetovane ciljane odnose. Sledeći korak je inseminacija.  

Dr Stepanov ističe da se paru uvek predloži neka od metoda asistirane reprodukcije, a da je postupak vantelesne oplodnje metoda koju biramo u situacijama kada ne postoje uslovi za neku jednostavniju.

Kako izgleda proces vantelesne oplodnje korak po korak, pročitajte ovde.

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4935
Povezane teme
vantelesna oplodnja ginekološka bolnica genesis
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.