Komentara: 3
Pregleda: 3420

Steknite veštinu brzog čitanja s razumevanjem u "Smart edu" centru

27.12.2018. u 12:25h
Sponzorisani sadržaj
U realizaciji "Smart edu" centra i sa subvencijama Grada Subotice, četrnaest srednjoškolca pohađalo je potpuno besplatno šestonedeljni program brzog čitanja s razumevanjem i tehnikama učenja. Ideju o besplatnoj edukaciji učenika, podržala je i Kancelarija za mlade Grada Subotice.
Steknite veštinu brzog čitanja s razumevanjem u "Smart edu" centru

Tokom oktobra meseca, grupa od četrnaest srednjoškolaca, od kojih su po dva učenika predstavljala svaku srednju školu u Subotici, krenula je na besplatnu edukaciju "Fast Forward" programa, odnosno brzog čitanja s razumevanjem. Na kraju šestonedeljnog programa, koji se realizovao u prostorijama "Smart edu" centra, polaznici su bili zadovoljni postignutim rezulatima i stečenim veštinama.

- Program se realizuje uz praktičnu obuku, na veoma interesantnom softveru, sa zadacima i vežbama za rad kod kuće na računaru. Edukacija omogućava individualno napredovanje i konstantno praćenje postignuća polaznika, uz primenu softverskog programa Pro-Mensa iz Niša. Deo edukacije sadrži teorijske osnove o pamćenju, tehnikama pamćenja, učenju i tehnikama učenja koje sadržajno i praktično mogu biti značajni deci u daljem radu i učenju - kažu iz "Smart edu" centra.

Steknite veštinu brzog čitanja s razumevanjem u "Smart edu" centru

Program se sastoji od jednog dvočasa nedeljno, koji se održava u prostorijama "Smart edu" centra, te svakodnevnog vežbanja kod kuće. Brzina čitanja s razumevanjem se, takođe, meri jednom nedeljno. U prve tri nedelje, izbacuju se stare navike koje ometaju čitanje i učenje, dok se u druge tri nedelje, uče nove metode učenja i razumevanja pročitanog. Na kraju programa, polaznici mogu da čitaju od 50 odsto do dvostruko brže i s mnogo boljim razumevanjem teksta.

"Fast Forward" program donosi brojne prednosti, između ostalog, jaču koncentraciju, bolju organizaciju informacija, savladane tehnike učenja, bolje razumevanje pročitanog teksta i uštedu vremena - dodaju iz "Smart edu" centra.

Upis novih grupa je u toku, a one će na program krenuti od januara naredne godine. Sve informacije možete dobiti na zvaničnom sajtu "Smart edu" centra i putem telefona 069/1246939.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3420
Povezane teme

smart edu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.