Komentara: 4
Pregleda: 9283

Specijalna ginekološka bolnica "Genesis" pomogla paru iz Subotice da dobije potomstvo

28.05.2019. u 16:06h
Sponzorisani sadržaj
Porodica Skenderović iz Subotice prešla je dug put do potomstva. Rešenje su tražili i u inostranstvu, pratili razne savete, dok nisu saznali za Specijalnu ginekološku bolnicu "Genesis" iz Novog Sada i njihov originalan koncept personalizovane vantelesne oplodnje.
Specijalna ginekološka bolnica "Genesis" pomogla paru iz Subotice da dobije potomstvo

O tom iskustvu govori naša sugrađanka Elvira Skenderović, danas mama devojčice Noele.

- Svaki korak nam je bio stresan, od papirologije, analiza, skupljanja nalaza, idi ovamo, idi onamo, čekaj ovo, čekaj ono, skupljaj pečate, potpise, odobrenja - priča Elvira. - Preduga procedura koja iziskuje mnogo vremena i strpljenja, jer se ne nailazi uvek na nasmejano lice, niti na toplu reč. Činilo nam se previše komplikovano za nešto što je tako važan i plemenit cilj.

Nakon raspitivanja o pozitivnim iskustvima drugih parova i u konsultaciji sa doktorkom, za koju Elvira kaže da je njoj i njenom suprugu mnogo pomogla u borbi za potomstvo, njihov izbor je bez dvoumljenja bio "Genesis".

- Što smo bili bliže dolasku u "Genesis", naše uzbuđenje je raslo. Kada smo došli u kliniku, naišli smo na ljubaznost kakvom nam do tada niko nije prišao. Na razumevanje, na zainteresovanost pre svega, za to što prolazimo - priseća se naša sugrađanka. - Dobili smo mnoštvo informacija, brojne instrukcije, imali smo osećaj da smo svi zajedno u tome i da pomno prate svaki korak. Već kroz prva iskustva sa "Genesis" timom, shvatili smo da nije sve "tuđe" uvek nužno i bolje, kako često verujemo. Jasnije informacije i sadržajniju saradnju imali smo tu, nego u inostranstvu.

Posle toliko hodnika, otvaranih i zatvorenih vrata, Elvira kaže da su ona i suprug imali osećaj da su konačno na mestu gde se o njima brinu svi, a uz sve to bili su bodrili jedno drugo, od početka do kraja.

- Krenuli smo opet iz početka, u drugi pokušaj. Sad smo već znali šta nas čeka. Terapije, stimulacija, aspiracija, transfer, ali i ono zapravo najteže u tom procesu, čekanje na rezultat bete. A onda, to dobro znaju svi koji su bili nadomak uspeha, strepnja da li će ovaj put biti sve u redu do kraja - objašnjava Elvira, dodajući da su oboje zaplakali na prvom ultrazvuku. - Beta je ovog puta bila nešto niže vrednosti, a otkucaji srca naše bebe tako brzi, snažni, sigurni da smo oboje u trenu zaplakali kada smo ih čuli. I da, eto, bili su tu, otkucaji srca našeg malog borca, naše male devojčice.

Nakon celokupnog iskustva, naša sugrađanka dodaje da su ona i suprug bili dirnuti kada smo videli i koliko su svi u "Genesis" timu njihovu reakciju emotivno ispratili.

- Kao da se dešava nekome njima važnom, nekome do koga im je stalo. Tamo zaista imate osećaj da ste deo jedne velike, brižne porodice - zaključuje Elvira.

Kompletan tekst možete da pročitati ovde.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 9283
Povezane teme

ginekološka bolnica genesis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.