• Pregleda: 1946

"Smart edu" organizuje besplatne NTC radionice za decu

"Smart edu" organizuje besplatne NTC radionice za decu

Besplatna NTC radionica sa autorima knjige "Branko i Stanko u svetu atoma", Vukom Rajovićem i Nemanjom Bojanićem, održaće se sutra, 26. oktobra, u čitaonici Gradske biblioteke, s početkom u 18 časova. Radionica je namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta, s temama koje su im prilagođene uz pomoć asocijacija, skrivalica, sakrivenih reči u rečenici do metoda pamćenja hemijskih elemenata.

Istoga dana, u istom terminu u "Smart edu" (Partizanska 14/3) održaće se besplatna radionica za najmlađe polaznike, decu uzrasta od 4 do 6,5 godina. Radionicu će voditi Marina Ilić, koordinatorka centra iz Beograda, a teme radionice biće pitalice, sakrivalice, povezivanje pojmova, pronalaženje slogova u reči i spajanje u sakrivenu reč u rečenici. Organizatori poručuju da je sa najmlađima poželjno prisustvo roditelja, te da, zbog ograničenog broja mesta, potvrde svoj dolazak na e-mail .

Narednog meseca, u četvrtak, 8. novembra, održaće se nova Tribina u sklopu programa NTC sistema učenja u Velikoj sali Nove opštine, od 18 do 19:30 časova. Predavanje će održati dr Ranko Rajović, autor programa NTC sistema učenja, za koji je dobio nagradu međunarodne Mense za intelektualni doprinos društvu. Predavanje je namenjeno roditeljima, vaspitačima i prosvetnim radinicima, a ulaz je slobodan.

- NTC program se sprovodi u 17 država, a u Srbiji je akreditovan od Ministarstva prosvete Republike Srbije. Najčeša pitanja roditelja na koja dr Rajović odgovara su: Koje greške roditelja oštećuju razvoj deteta? Glavni posao deteta je igra, kako mu to obezbediti? Zašto je deci teško da uče? Kako da učenje bude igra? Koje su skrivene opasnosti novih tehnologija i deca zarobljena u virtualnom svetu - navode organizatori.

Prijave za predavanja (seminar) za roditelje možete poslati na e-mail adresu . Seminar za roditelje je jednokratan u trajanju 4 x 45 minuta, u terminu koji se dogovori po popunjavanju grupe.

SPONZORISANI SADRŽAJ

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.