Komentara: 2
Pregleda: 4261
Foto

Škola engleskog jezika za decu, osnovce i srednjoškolce

12.09.2018. u 14:07h
Sponzorisani sadržaj
"Big english" škola nudi zabavne časove ozbiljno intenzivnih kurseva za decu i omladinu, po najsavremenijim, originalnim materijalima i Early English metodi. Upis novih polaznika je u toku, a šta podrazumeva ova metoda učenja, kao i zašto je poželjno krenuti sa učenjem stranog jezika u što ranijem uzrastu, razgovarali smo sa predstavnicima ove škole engleskog jezika.
Škola engleskog jezika za decu, osnovce i srednjoškolce

Upis novih polaznika na kurseve engleskog jezika u "Big english" škola je u toku, i to na dve lokacije, u centru grada i na Prozivci.

Kursevi za decu od dve do šest godina zasnivaju se na pesmi, igri, pozitivnom ponavljanju i aktivnostima koje služe jezičkom, intelektualnom, emotivnom i razvoju sitne i krupne motorike. Dete je stalno izloženo engleskom jeziku čime se postiže da već u tom uzrastu tečno govori engleski jezik, dok od pete ili šeste godine uspešno savlada čitanje i pisanje engleskog jezika. Kursevi za osnovce i srednjoškolce su prilagođeni školskom programu, te profesori na časovima pomažu deci u izradi školskih zadataka, pripremaju ih za kontrolne, pismene i međunarodne ispite.

Za trinaest godina uspešnog poslovanja u našem gradu, kroz "Big english" školu prošlo je više stotina dece koja su, zahvaljujući savremenom i zanimljivom konceptu ranog učenja, savladala engleski jezik jednako dobro kao maternji.

Šta predstavlja Early English metoda?

- Early English metoda oponaša način na koji se uči maternji jezik kroz ponavljanje i slušanje bez prevođenja, te je učenje stranog jezika lako, zabavno i uspešno. Deca su vođena kroz različite vrste situacija na engleskom jeziku, kroz glumu, "role-play", pevanje, ples, društvene igre, pisanje i čitanje. Sve te situacije doživljavaju kao normalnu aktivnost, bez napora, te su uvek iznova spremna da učestvuju u igri kao učenju i učenju kao igri. Ovo je metod kojim deca zaista nauče još u ranom dobu engleski jezik, a ne samo po koju reč i pesmice.

Škola engleskog jezika za decu, osnovce i srednjoškolce

U kom uzrastu je dete kognitivno spremno za učenje drugog jezika?

- Prema mišljenju logopeda, ukoliko se govor razvija normalnim tempom, s učenjem stranog jezika trebalo bi početi što ranije. Mališani tada najlakše prihvataju ritam i muzikalnost, što je vrlo važno jer se u kasnijem govoru ne primećuje nematernji akcenat. Dokazano je da su deca ovog uzrasta veoma osetljiva na uticaje iz socijane sredine, čulne utiske, ponašanja, znanja, iskustva, te da je potpuno pogrešno početi sa edukacijom dece tek u školskom uzrastu. U ranom detinjstvu stiče se mnogo više nego tokom čitavog kasnijeg života, a propušteno se teško nadoknađuje.

Koliko je ovakvo učenje svrsishodno?

- Poznato je da dete prve reči izgovara krajem prve godine, a da je najveća osetljivost za razvoj govora, takozvani "jezički bum", period od druge to treće godine. Specifična vrsta stimulacije i sistematskog rada sa decom vrtićke dobi presudno će se odraziti na bogatstvo rečnika, usvajanje pravilnih jezičkih struktura i kulturu izražavanja, koje do punog izražaja dolaze tek na kasnijem uzrastu. Učenje drugog jezika od malih nogu u mnogome doprinosi, ne samo bogatijem rečniku, nego i perfektnijem izgovoru, pošto se mišići usta ranije navikavaju na specifičan način izgovora drugog jezika.

Škola engleskog jezika za decu, osnovce i srednjoškolce

Kako se rano učenje drugog jezika odražava na ovladavanje maternjim jezikom?

- Za decu koja odrastaju u bilingualnim porodicama potpuno je prirodno usvajanje dva različita jezika istovremeno, bez mešanja. Pri tome je bitno da se svaki roditelj služi samo jednim jezikom, kako bi dete moglo identifikovati jedan jezik sa jednim, a drugi jezik sa drugim roditeljem. Deca, dakle, nose predispoziciju za učenje svih svetskih jezika i jedino je bitno da sa učenjem počnu na vreme i na adekvatan način, primenom Early English metode, na adekvatnom mestu sa obučenim profesorima. Verujemo da će roditelji prepoznati korist savremenog koncepta ranog učenja drugog jezika i na ovaj način obezbediti svojoj deci bolju budućnost kroz znanje stranog jezika.

Časovi su koncipirani tako da traju od 45 do 120 minuta, a odvijaju se jednom ili dva puta nedeljno u savremeno opremljenim učionicama, uz "smart" interaktivnu tablu i okruženje u kom se stimulišu pažnja i koncentracija. Deca uče u manjim drupama, od dvoje do osmoro dece, kako bi im se profesori mogli u potpunosti posvetiti.

Prijave možete podneti na telefon 066/50-10-610, a više informacija o školi možete pronaći na njihovom zvaničnom Facebook i Instagram profilu.

Škola engleskog jezika za decu, osnovce i srednjoškolce

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4261
Povezane teme

kursevi jezika

engleski jezik

big english škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.