• Pregleda: 5065

Sa inženjerskom diplomom do dobro plaćenog posla

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici u toku je II konkursni rok za upis studenata na studijske programe osnovnih strukovnih studija i na specijalističke strukovne studije u školskoj 2018/2019. godini.
Sa inženjerskom diplomom do dobro plaćenog posla

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice, upisuje u prvu godinu osnovnih strukovnih studija i specijalističkih strukovnih studija u školskoj 2018/2019. godinu, u drugom konkursnom roku, ukupno  84 studenta, i to 38 studenta koji se finansiraju iz budžeta i 46 studenta koji plaćaju školarinu.

Budući studenti imaju mogućnost da studiraju na studijskim programima informatika, tehnički komunikacioni menadžment, mehatronika, elektrotehnika i mašinstvo.

Prijem neophodne dokumentacije kandidata obaviće se 4-5. septembra, a prijemni ispit biće organizovan u ponedeljak 10. septembra u prostorijama zgrade Škole.

- Mladim ljudima koji se nisu odlučili da li vredi studirati ili ne savetujemo da konkurišu kod nas jer su inženjerske struke veoma tražene i cenjene. Mi svakodnevno imamo zahteve iz industrije u vezi zaposlenja naših inženjera. Tim zahtevima nismo u mogućnosti da često izađemo u susret jer više od 90% naših studenata nakon diplomiranja dobija dobro plaćen posao u struci, poručuju iz ove visokoškolske ustanove.

Budućim studentima se nudi besplatno školovanje, ukoliko studiraju na budžetu, nastavni program sa naglaskom na praktičnom i primenjivom znanju, opremljene laboratorije, mogućnost dobijanja stipendija od kompanija, međunarodna razmena studenata, stručna praksa  u vodećim kompanijama, stručna literature, aktivan studentski život i još mnogo toga. Diploma Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici je priznata kako na nivou zemlje tako i u inostranstvu

Detalje u vezi II konkursnog roka možete pronaći na sajtu Škole i na stranici www.inzenjer.info.

SPONZORISANI SADRŽAJ

povezane teme

13
crtani zivot Odgovori
Zašto lažete mlade ljude da će sa diplomom doći do dobro plaćenog posla ?
Nije lepo lagati, naročito ne mlade ljude koji su još naivni i u svašta poveruju pa bi bilo bolje da ih odmah suočite sa bolnom stvarnošću i treba im staviti do znanja da za posao nije potrebna diploma već neki mnogo šuškaviji papiri ....
Ptica trkacica Odgovori
Sa inzenjerskom diplomom do tezge na buvljaku ili prodavca sladoleda u letnjem periodu. Ili sa nekom stranackom vezom u naplatu parkinga. Sa diplomomom drzavnog falkuteta su to radna mesta koja mozes ubosti stom da se klanjas vladajucima. A sa diplomom mega,giga trendova mozes i neko direktorsko mesto da ubodes. Jos ako imas knjizicu onu malu... mozes i neki odbornik poslanik da postanes.
Tihi Odgovori
Gospodi,u moje ime i ime SVIH sugradjana, se zahvaljujem.
Ne treba zavrsavati fakultete da bi zavrsili na tezgama.
Mozete to vrlo lako i bez viseg obrazovanja. ;-)
Mozakss Odgovori
Tacno je to sto je napisano.nemojte napamet lupati komentare sa negativnom konotacijom.
Necu da govorim o imenima ali znam studente koji su po zavrsetku studija mehatronike odmah dobili posao u svojoj struci i kao pripravnici za nase uslove dobili lepe plate od kojih mogu da normalno zive i to u nekim nasim firmama.
Alex Odgovori
Evo ja sam zavrsio vts 2014-te i već 4 godine radim kao običan operater u jednoj od fabrika u zoni. Ima par njih koji rade kao inzinjeri ali većina smo operateri.
Mozakss
Alex...
Zao mi je sto si tamo gde jesi,ali da se razumemo..okolnosti,stav individue,zelje,zalaganja,sreca,znanje iz nekih oblasti,snalazenje u zivotu,sve to cini sadtavni deo svakog pojedinca..kako mene tako i tebe.to sto si zavrsio vts pa si ,,samo operater,,ili sto bi.mi stariji rekli munkas ili radnik,to je sve do same osobe,kako se snadje u zivotu,sreca,umece i sve ostalo sto sma vec nabrojao.ima ljudi koji nemaju ni osnovnu celu ali su bogatasi,imaju svoje firme ,a imas i dr.nauka koji mozda ni danas nisu zaposleni..
To se zove zivot..a zivot je borba.neko.pristaje na sve ,neko.ni nasta,a neko se kocka..
......
Samo ću reći da je sve stvar zalaganja... Ne završe svi fakultet, samo oni uporni, a ako se trudite da dobijete samo diplomu, da prođete sa 6 bez volje za učenjem novih stvari, naravno da će poslodavci to videti na testiranju. Neće vas niko prvo zaposliti ako imate diplomu pa vas onda za ruku vući i raditi umesto vas
inzenjer Odgovori
Čitam komentare i ne mogu da verujem koliko ste negativni. To što ste napisali za prodaju na buvljaku sa diplomom je stvar individue. Ja radim u industrijskoj zoni u kompaniji koja ima istraživački tim, više od 80% su moje bivše kolege sa VTŠ-a i to raznih profila. Šef nam je isto završio VTŠ, stvarno ne znam čemu ovoliko negativnih komentara. U kontaktu sam sa drugim kolegama sa drugih smerova i isto su zadovoljni sa platom, pogotovo IT inženjeri. Ali kao što sam rekao čovek treba svoje želje da usaglasi sa svojim mogućnostima i biće sretan u životu.
Sion Odgovori
Kratko i jasno, diploma je dobra za inostranstvo, ovde sa njom mogu samo da prezivljavaju, a to nije smisao zivota.
Kada Srbija udje u EU, ovde vise nece imati ko da radi, vec smo sada suoceni sa manjkom radne snage.
_freelancer_ Odgovori
VTŠ mi je dalo znanje da počnem freelancer karijeru. Plata > 1.5k$ pa vi vidite :)
Thnx VTŠ!
VTŠovac Odgovori
Kao student IT smera na VTŠ-u koji uskoro treba da diplomira, mogu da kažem da mi je ova škola mnogo toga pružila... Išao sam na takmičenja iz programiranja, na radionice, konferencije i na razmenu studenata.. I SVE TO BESPLATNO... Stekao sam znanja iz programiranja, radio sam više od godinu dana tokom školovanja kao freelancer za jednu Američku firmu. VTŠ se pokazao kao izvanredna Visokoškolska ustanova, većina kolega iz moje generacije je već zapošljeno većinom u domaćim IT firmama u Subotici i rade u struci.
Za sve to je potrebno samo malo truda i ulaganja u svoje znanje. Ne morate odmah nakon srednje škole u industrijsku zonu.. U Subotici trenutno nije dovoljno IT inžinjera.

Što se tiče priznatosti diplome, obrazovni program VTŠa je po bolonji, jedna godina nosi 180ECTSa što spada u Bachelor stepen obrazovanja. To znači da se dalja edukacija može nastaviti na bilo kom institutu koji isto radi po Bolonji, a danas to znači gotovo bilo gde i kod nas i u inostranstvu.
Avaruu Solento
jedna godina nosi 180ECTSa?
Valjda 60.
VTŠovac
Tačno, 60 odnosno 180 ceo trogodišnji studijski program. Moja greška
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.