Komentara: 0
Pregleda: 2931

Prezentacija SuanPan mentalne aritmetike za decu u ponedeljak

08.02.2019. u 12:04h
Sponzorisani sadržaj
Prezentacija SuanPan mentalne aritmetike za decu održaće se u ponedeljak, 11. februara, u prostorijama Smart edu centra u Partizanskoj ulici 14/3, s početkom u 19 časova, a o tome dakle vuče korene, kako se razvijala i koje su njene prednosti, možete pročitati u nastavku.
Prezentacija SuanPan mentalne aritmetike za decu u ponedeljak

Abak je prva poznata sprava za računanje starih Egipćana, Grka, Rimljana, Kineza. Informacije o prvim abakusima datiraju još 1100. godina pre nove ere, nastali na prostorima indo-kineskih kultura. U međuvremenu se rasprostranila primena abakusa i modernizovala, a do pronalaska mehaničkog kalkulatora u 16. veku, bila je jedina sprava za računanje.

- Računanje na abakusu "prirodnije aktivira mozak" od svakodnevnih matematičkih operacija na papiru, digitronu ili računarima - kaže Danijela Đedović iz Smart edu centra Subotica.

Prezentacija SuanPan mentalne aritmetike za decu u ponedeljak

Tehnika SuanPan mentalne aritmetike predstavlja izvođenje osnovnih računskih operacija koje ne uključuju nikakve fizičke i spoljašnje instrumente ili uređaje, kao što su digitron, papir i olovka ili računar. Kurs započinje radom na abakusu i manulenim i auditivnim vežbama, a nakon nekoliko meseci deca vizualizuju abakus i računaju misaonim putem, bez računaljke. Deca uče osnovne matematičke operacije na abakusu koristeći obe ruke istovremeno, čime se, kako objašnjava naša sagovornica, podstiče istovremeni rad leve i desne moždane hemisfere, te se stvaraju veze u sinaptičkim putevima koje su značajne za povezivanje i logičko razmišljanje. Program je, pored abakusa, podržan dodatnim testovima i vežbama pažnje, memorije, koncentracije i dramom na času, odnosno različitim prilagođenim stimulativnim igrama.

- Kako je pri radu na abakusu mogućnost greške svedena na minimum, dete tokom kursa razvija samopouzdanje i zahvaljujući tome emotivno zdravije sazreva, a uz sve to stiče i sposobnost koja krasi velike svetske umove, a to je sposobnost odvojene pažnje, što znači da radi efikasno i tačno dve stvari istovremeno - ističe Đedović. - Benefiti SuanPan programa su brojni. Vežbama hranimo i negujemo sve moždane puteve koji utiču na razvoj različitih centara, te se oni bude, rade i stvaraju nove načine pamćenja i povezivanja koji do kraja programa mogu biti fascinantni.

Prezentacija SuanPan mentalne aritmetike za decu u ponedeljak

Koncept SuanPan mentalne aritmetike omogućava detetu da razvije svoje individualne potencijale, koji se prvo uoče, a kasnije naprave nove "prečice" i "veze" u zaključivanju, povezivanju, shvatanju i brzini svega što se uči.

- Matematičke operacije su samo sredstva kojima se služimo da svaki naš polaznik dostigne maksimum sopstvenih mogućnosti. Čula vida, sluha i dodira se jače povezuju sa misaonim procesom, pojačava se moć slušanja i razumevanja kod dece i podstiče se koncentracija i fokus - dodaje Đedović. 

Program je prilagođen deci uzrasta od 5 do 7 godina (kinder grupa), školskom uzrastu od 7 do 9 godina (primarna grupa) i učenicima od 9 i po do 14 godina (sekundarna grupa). U Smart edu centru sa decom rade diplomirani profesori razredne i predmetne nastave sa višegodišnjim iskustvom u nastavi i proverenom metodikom rada, a rad dece prate pedagozi i psiholozi centra, koji na osnovu niza testova prave narativni i grafički izveštaj o napredovanju svakog polaznika ponaosob.

Prezentacija SuanPan aritmetike održaće se u ponedeljak, 11. februara, u prostorijama Smart edu centra u Partizanskoj ulici 14/3, s početkom u 19 časova. Kontakt telefon je 069/1246939, a više informacija o programima Smart edu centra možete pronaći na njihovom sajtu.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2931
Povezane teme

mentalna aritmetika

suanpan

prezentacija

smart edu

mentalna aritmetika za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.