Komentara: 10
Pregleda: 5743

Predstavljen novi model Ford Fieste

05.11.2017. u 11:40h
Sponzorisani sadržaj
Uporedno s početkom prodaje na najvećim evropskim tržištima, nova Ford Fiesta je od 8. avgusta raspoloživa i potencijalnim kupcima u našoj zemlji, u Grand Motorsovoj i mreži Fordovih ovlašćenih prodajno-servisnih centara, a tokom ovog vikenda izložena je i subotičkoj publici u Retail parku "Shoppi".
Predstavljen novi model Ford Fieste

Osnovna verzija tog tehnički i tehnološki vrlo modernog automobila, nudi se po početnoj ceni od 10.990 evra, u dinarskoj protivvrednosti, sa svim dažbinama.

- Procenjujemo da će kupcima u Srbiji biti najzanimljivija upravo ova verzija sa petora vrata, benzinskim 1,1-litarskim motorom od 70 KS, ručnim menjačem, blazer blue bojom i obogaćenim paketom opreme koji, između ostalog, uključuje ručno podesiv klima uređaj, displej u boji od 4,2 inča, bluetooth, audio i druge komande na kolu upravljača, radio sa USB priključkom i MyFord dock sistemom - kaže Daniel Đivanović, rukovodilac PJ Subotica u Grand Motorsu.

Osim u verziji sa 70 KS, nova Fiesta će biti dostupna sa još jednim benzinskim motorom od 1,1 litar, onim od 85 KS. Obe "mašine" zamenjuju dosadašnjeg benzinca od 1,25 litara. Pri razvoju ovih četvorocilindarskih agregata, obilato su korišćene tehnološke inovacije primenjene na već proslavljenom trocilindarskom EcoBoost motoru, što omogućava da, uz novi petostepeni ručni menjač, ponude više snage uz manju emisiju ugljen-dioksida (101 g/km) i nižu prosečnu potrošnju od samo 4,4 l/100 km.

- Budući da je ovo Fiesta sasvim nove generacije, kao i da je opremljena najmodernijim bezbednosnim i sistemima kojima se na još viši nivo podiže komfor za vozača i putnike, razlika u ceni između dolazećeg i odlazećeg automobila s ovim imenom praktično i ne postoji - ističe Đivanović.

Nove Fieste će pokretati i nagrađivani 1.0 EcoBoost trocilindraši sa 100, 125 i 140 KS, koji se sada uparuju sa šestostepenim ručnim menjačem, koji ima redukovanu "arhitekturu" i niže unutrašnje trenje. Takav pogonski sklop, u varijanti sa 100 KS i "lopaticama" za promenu stepena prenosa montiranim ispod kola upravljača, omogućava emisiju ugljen-dioksida od 97 g/km i prosečnu potrošnju od samo 4,3 l/100 km.

U ponudi će biti i novi TDCi četvorocilindarski dizelaši od 1,5 litara. Verzija sa 85 KS sada nudi 10 konja više od najekonomičnijeg iz Fiesti odlazeće generacije. Taj motor, u sadejstvu sa šestostepenim ručnim menjačem, prosečno troši samo 3,2 l/100 km i u atmosferu emituje tek 82 g/km ugljen-dioksida. Fiesta nove generacije se oprema i novim dizel motorom od 1,5 litara sa svih 120 KS, što je najsnažniji "naftaš" koji je ikada pokretao ovaj model.

Predstavljen novi model Ford Fieste

- Vozaču će isporučiti izvanrednu i vrlo upotrebljivu kombinaciju velike snage, visokog obrtnog momenta, sjanu ekonomičnost u potrošnji i veliko zadovoljstvo u vožnji. Opremljen šestostepnim ručnim menjačem, taj motor omogućava da nova Fiesta ima prosečnu potrošnju od 4,3 l/100 km, uz emisiju ugljen-dioksida od 89 g/km - napominje Đivanović.

Na TDCi motorima nove generacije od 1,5 litara optimizovan je dizajn komora za sagorevanje, sofisticirano ubrizgavanje goriva omogućava njihovo bolje čišćenje, dok je na verziji od 120 KS ugrađen turbo punjač sa varijabilnom geometrijom. "Pametno" regenerativno punjenje akumulatora povećava efikasnost iskorišćavanja goriva kroz selektivno uključivanje alternatora i punjenje baterija kada vozilo usporava i koči.

Najradikalnija razlika nove Fieste u odnosu na dosadašnje generacije je obilata ugradnja najsavremenijih elektronskih sistema koji pomažu u bezbednijem upravljanju, a takvih je čak 15, što ovaj model čini tehnološki najnaprednijim malim automobilom u Evropi.  Fiesta je prvi Fordov automobil koji se isporučuje sa unapređenom verzijom asistencije pri prepoznatom sudaru sa detekcijom pešaka. Koristeći svetlo Fiestinih farova noću, taj sistem može da otkrije učesnike u saobraćaju koji su na putu ili blizu njega ili one koji mogu da pređu putanju vozila.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5743
Povezane teme

ford subotica

retail park shoppi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.