Komentara: 1
Pregleda: 8836

Porodica Pavlica: Čarna i Una su nas naučile kako da se borimo

10.12.2019. u 15:03h
Sponzorisani sadržaj
Porodica Pavlica: Čarna i Una su nas naučile kako da se borimo

Jovana i Božo Pavlica kažu da je kod njih sve krenulo nekim uobičajenim tokom. Zavoleli su se, venčali, a onda poželeli da se ostvare i kao roditelji. Ali tada se tok iznenada promenio. Ni nakon godinu dana ništa se nije dešavalo, pa su odlučili da se obrate stručnjacima. Prema njihovoj sugestiji, nalaze je najpre uradio Božo i rezultati su ih neprijatno iznenadili, dobrih spermatozoida bilo je svega 1%.

- U prvi mah to smo teško podneli. Ali pošto smo našu vezu od početka gradili na poverenju, ljubavi i otvorenom razgovoru o svemu, tako je bilo i tada. Seli smo i dogovorili se da krenemo u tu borbu. Od samog početka imali smo i veliku podršku roditelja, porodice i prijatelja i to nam je davalo dodatni vetar u leđa - priča Jovana.

Dodatne analize i terapija nisu dali željeni rezultat. Krenuli su dalje da traže odgovore i dobili prvu značajnu smernicu, da je vantelesna oplodnja prava odluka za njih. Novo prikupljane nalaza, puno jurnjave, stresa, a nažalost i nova razočaranja u pristupu parovima suočenim sa sterilitetom.

Porodica Pavlica: Čarna i Una su nas naučile kako da se borimo

Kada je o izboru klinike reč, Pavlice su, baš zbog prethodnih loših isustava dobro znale šta žele, a šta nikako neće da dozvole. Samim tim jasno je bilo da će njihov izbor ovog puta biti Specijalna ginekološka bolnica "Genesis".

- Odlučili smo se za "Genesis" jer smo čuli jako mnogo pozitivnih komentara i utisaka, kao i zbog profesora Bjelice u kog smo imali puno poverenje. Verovali smo da smo odabrali dobar tim i sa mnogo manje stresa pristupili smo svemu - priseća se Jovana. - Čim smo došli na prvi zakazan termin, osetili smo ogromnu razliku u odnosu na prethodno iskustvo. Svi su bili divni, proces do aspiracije i transfera gotovo da nismo ni osetili. Ono što nam je bilo najvažnije, mogli smo da budemo zajedno sve vreme i osetili smo da nas neko konačno stvarno sluša i da vodi računa o svemu. Profesor Bjelica i tim koji ga prati bili su nam na raspolaganju za svako pitanje.

Došao je dan "D". Zajedno su krenuli po rezultate i videli dve "tačkice" - Čarnu i Unu.

- Ispred laboratorije smo se pogledali i rekli, to je to, kako bude biće. A onda smo ugledali nasmejanu sestru kako nam ide u susret s rezultatima i kaže - čestitam. Nismo mogli da poverujemo - kaže Jovana.

Kompletan tekst možete da pročitate na ovom linku.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 8836
Povezane teme

vantelesna oplodnja

ginekološka bolnica genesis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.