Komentara: 0
Pregleda: 1843
Video

Otvoreni dan u Smart edu centru

09.12.2019. u 15:25h
Izvor: PR tekst
U toku je januarski upis na edukacije u Start edu centru, a ukoliko želite da se detaljnije upoznate sa programima i predavačima, to možete učiniti na Otvoreni dan koji će se održati u četvrtak, 12. decembra, od 19 do 20 časova na adresi Partizanska 14/3.
Otvoreni dan u Smart edu centru

"SuanPan" aritmetika je obrazovno-razvojni program kojim se trajno unapređuju intelektualne sposobnosti dece u razvojnom periodu od 5 do 14 godina. Kurs se sastoji od osnovnog (sabiranje i oduzimanje) i naprednog (množenje i deljenje) nivoa rada na abakusu, te prostih i složenih kombinacija. Časovi su osmišljeni tako da sadrže igre drame, rad na računaljci i u pauzama rad sa didaktičkim materijalima primerenim uzrasnoj grupi polaznika.

- "SuanPan" aritmetika je razvojni program, jer se vežbama i tehnikama radi na povezivanju mrežanih puteva svih centara u mozgu i obe hemisfere, pa se jačaju njihove veze i samim tim osnažuju postojeće. Rezultati polaznika su od odličnih do fascinantnih, u zavisnosti od polazne tačke kapaciteta i motivacije u radu. Polaznici tokom svakog tročasa rade i testove koncentracije i pažnje koji imaju merljive rezultate, pa su samim tim odličan pokazatelj napretka i poboljšanja u aspektu pažnje i koncentracije kod dece - kažu iz Smart edu centra.

Osim merljivih parametara, predavači prate aktivnost i promene kod svakog polaznika o čemu se roditelji nakon časova obaveštavaju, a periodično i pismenim putem pomoću pisanih izveštaja o radu i savladanosti programa.

- Krajnji cilj je dualna, odvojena pažnja. Deca nakon završenog kursa mogu da računaju i da rade još jednu radnju u isto vreme (pevaju, pišu, sviraju..), što znači da se temelj koncentracije i pažnje toliko razvio da deca mogu da obavljaju dve i više radnji istovremeno, a da pri tome ne prekinu nijednu. To generalno olakšava učenje, primanje informacija, povezivanje sadržaja i osnažuje polja leve i desne hemisfere, stvaraju balans - objašnjavaju iz Smart edu centra.

Upis novih polaznika na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku je u toku, na uzrasne grupe kinder za decu od 5 do 7 godina, primarna za decu uzrasta od 7 do 9 godina i sekundarna za decu od 9 i po do 14 godina.

Učenicima viših razreda osnovne škole, kao i srednjoškolcima, studentima i starijima, Smart edu centar nudi i šestonedeljnu edukaciju "FFD fast forward", odnosno program brzog čitanja uz pomoć softverskih zadataka i rešavanja istih u cilju veće brzine pročitanog sa razumevanjem.

Veštinu brzog čitanja možete koristiti kao moćnu alatku za savladavanje svih školskih obaveza, jer povećava fokus koncentracije i štedi vreme. Dvočas se održava jednom nedeljno, a ostalim danima se rade vežbe na softvreru. Brzina pročitanog se meri osam puta za vreme kursa, a povećava od 50 do 200 odsto u odnosu na početnu - poručuju iz Smart edu centra.

Prijave na neki od kurseva Smart edu centra možete podneti putem njihovog sajta, mejla (sistemucenje@gmail.com) ili telefona 069-1246939 i 064-2942691.

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 9 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1843
Povezane teme
mentalna aritmetika suanpan smart edu mentalna aritmetika za decu brzo čitanje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.