• Pregleda: 1495

Otvoreni dan u petak u "Smart edu" centru

U toku je martovski upis na edukacije u "Start edu" centru, a ukoliko želite da se detaljnije upoznate sa predavačima i programima, to možete učiniti na Otvoreni dan koji će se održati u petak, 28. februara, od 17 do 20 časova na adresi Partizanska 14/3.
Otvoreni dan u petak u "Smart edu" centru

Program "SuanPan" aritmetike prvenstveno razvija pažnju, koncentraciju i memoriju, kao primarne sposobnosti za uspešno i kvalitetnije usvajanje gradiva. Kurs traje osam meseci, tokom kojih se časovi u bloku, podržani testovima pažnje, višestrukom inteligencijom i stilovima učenja, odvijaju jednom nedeljno, a roditelji dobijaju opsežnu povratnu informaciju o tome koja bi polja interesovanja trebalo dalje negovati kod deteta.

- "SuanPan" mentalna aritmetika dokazano podstiče razvoj matematičkih i logičkih veština, memorije i mogućnosti lakšeg povezivanja ranije naučenih sadržaja, te mogućnost i naviku korišćenja višestrukih sposobnosti istovremeno. Nakon kursa, deca prirodno primenjuju i unapređuju usvojene veštine i način razmišljanja. Jednom savladana tehnika i stečene sposobnosti ostaju aktivne zauvek - kažu iz "Smart edu" centra.

Program "Fast Forward" je namenjen polaznicima od 11 i više godina, a predstavlja petonedeljni softverski program brzog čitanja s razumevanjem. Osim što povećava brzinu čitanja od 50 do 200 odsto u odnosu na početnu, prednost ovog kursa ogleda se i u jačoj koncentraciji, boljoj organizaciji informacija i primeni različitih tehnika učenja, kao i boljem razumevanju pročitanog teksta i uštedi vremena.

- Uvidom u svoju brzinu, koja se meri osam puta i odgovarajućim vežbama, polaznici tokom kursa uviđaju da u velikoj meri možemo da utičemo na proces svakodnevnih spoznaja i učenja, te da ono može biti lakše, brže i efikasnije. Program se, osim softverskih vežbi, sastoji i od dvosatnog predavanja jednom nedeljno sa tehnikama učenja i merenjem brzine na uzrasno adekvatnim tekstovima. Program dopunjava, nadograđuje i obogaćuje potencijale polaznika, a deo edukacije sadrži teorijske osnove o pamćenju, tehnikama pamćenja, učenju i tehnikama učenja koje su značajne u objedinjavanju programa u celinu - ističu iz "Smart edu" centra.

"NTC" radionice namenjene su za decu uzrasta od 4 do 11 godina, a u ovom ciklusu, osvežene novim sadržajima, imaju za cilj da probude asocijativno razmišljanje kod mališana i dođu do funkcionalnog znanja kroz razumevanje sadržaja. Ovaj način pamćenja je najdugoročniji i trajniji od svih ostalih načina učenja, naglašavaju iz "Smart edu" centra.

- Sastavni deo radionica su podržavajuće aktivnosti koje podrazumevaju kompleksne motoričke aktivnosti, uključujući finu motoriku, dinamičku akomodaciju oka, rotaciju, ravnotežu i kretanje. Drugu fazu "NTC" programa karakterišu misaone klasifikacije, misaone serijacije i asocijacije, dok treća faza predstavlja rad na razvoju divergentnog i konvergentnog mišljenja, kao i funkcionalnog znanja. Sve aktivnosti se sprovode kroz igru dok sjedinjuju senzo-motorni i kognitivni razvoj deteta - poručuju iz "Smart edu" centra.

Prijave na neki od kurseva možete podneti na sajtu "Smart edu" centra, putem telefona 069-1246939 ili lično u prostorijama "Smart edu" centra (Partizanska 14/3).

SPONZORISANI SADRŽAJ

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.