Komentara: 3
Pregleda: 3180

Oni dolaze: Miljana Desnica, učenica OŠ "Sveti Sava" i prvotimac ŽOK "Subotica"

08.11.2017. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Miljani Desnici, učenici OŠ "Sveti Sava" i članici ŽOK "Subotica".
Oni dolaze: Miljana Desnica, učenica OŠ "Sveti Sava" i prvotimac ŽOK "Subotica"

Iz klupa OŠ „Sveti Sava“ izašli su brojni talentovani đaci koji su kasnije postali uspešni stručnjaci u različitim oblastima. U klupama škole u Aleksandrovu sada sedi i Miljana Desnica, izuzetno talentovana i vredna učenica osmog razreda, pred kojom  sigurno predstoje veliki uspesi iz jezika i društvenih nauka.

Iako joj svi predmeti dobro idu, o čemu svedoče sve same petice i to da je najozbiljniji kandidat da u junu bude đak generacije, najviše voli srpski jezik.

- Uživam učeći sve društvene nauke, tu se najviše pronalazim , ali srpski jezik je u fokusu mojuh interesovanja. Sviđa mi se književnost, ali gramatika preovlađuje. Trenutno mi najviše muke zadaje sintaksa, ali i nju ću uvežbati – priča Miljana, koja je ove godine svoju školu predstavljala na republičkom takmičenju u Tršiću. - Nisam osvojila neko od prva tri mesta, malo nisam imala sreće, malo je trema učinila svoje, ali je to za mene bilo veliko iskustvo, dragoceno za sva buduća takmičenja.

Za Miljanu kažu da je stožer svog odeljenja i da i druge đake animira na uspehe. Kakva je u učionici takva je i na terenu, jer pored školskih obaveza, Miljana već pet godina trenira odbojku i trenutno je u prvom timu ŽOK „Subotica“. Treninzi, koje ne propušta, utakmice i turniri preko vikenda, kako kaže, ne predstavljaju joj veliki problem da sve stigne na vreme.

- Trudim se da sve uskladim, da se dobro organizujem i onda nema problema. Treninzi mi dođu kao odušak i posle njih lakše i sa više energije nastavim sa obavezama – dodaje Miljana. - Odbojka me je naučila da budem odgovornija i savesnija, jako je volim ali bih, iskreno, uvek pre odabrala fakultet i obrazovanje nego sport.

U tom duhu, pod budnim okom nastavnice Mirele Ivanić, za koju ističe da joj je velika podrška, Miljana se već priprema za okružno takmičenje iz srpskog, jer će zahvaljujući plasmanu na republičko preskočiti niže nivoe takmičenja.

- Krenuli smo na vreme, lagano i nadam se da će ove godine uspeh biti još bolji. Čeka me i upis u Gimnaziju, a u nekoj daljoj budućnosti volela bih da studiram srpski ili španski jezik – otkriva svoje planove vredna devojčica.

USPESI

5.RAZRED – 2. mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika, pohvalnica za učešće na opštinskom takmičenju iz matematike i takmičenju „Misliša“;

6.RAZRED – 3.mesto na opštinskom i 3.mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, 2.mesto na opštinskom takmičenju u odbojci

7.RAZRED – 2.mesto na okružnom i plasman na republičko takmičenje iz srpskog jezika

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3180
Povezane teme
OŠ Sveti Sava žok subotica ženski odbojkaški klub subotica oni dolaze
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.