Komentara: 2
Pregleda: 4888
Video
Foto

Oni dolaze: Milan Bogavac, učenik OŠ "Sveti Sava"

04.10.2017. u 11:05h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Milanu Bogavcu, učeniku OŠ "Sveti Sava".
Oni dolaze: Milan Bogavac, učenik OŠ "Sveti Sava"

Na Milana Bogavca, učenika šestog razreda OŠ „Sveti Sava“, nastavnici uvek moraju budno da motre. Ali ne zbog toga što je nemiran ili što pravi probleme, već zato što je uvek spreman da svojim znanjem pomogne školskim drugovima.

Leže mu gotovo svi školski predmeti, naročito voli matematiku a srpski jezik pohađa po naprednom programu IOP 3 za talentovane učenike.

- Volim ja da učim i bez moranja, sve podjednako volim i ništa mi ne predstavlja veliki problem. U petom razredu sam išao na tri okružna takmičenja iz matematike, srpskog i tehničkog, znao sam ali sam imao i dosta sreće – priča Milan. -  Uvek imam tremu, ali je pobedim tako što svu pažnju usmerim na zadatke. Međutim, mnogo mi je teže da čekam rezultate. Najteže je bilo na okružnom iz matemetike, spremao sam se nekoliko meseci jer to nije uobičajeno gradivo.

Oni dolaze: Milan Bogavac, učenik OŠ "Sveti Sava"

Oni dolaze: Milan Bogavac, učenik OŠ "Sveti Sava"

Milan se sada priprema i za Matematičku olimpijadu, nestrpljivo čeka rezultate prvog selekcionog kruga.

- Moja taktika je kada nešto ne znam udri i nadaj se najboljem! Nadam se da će me pozvati u drugi krug – dodaje šarmantni dečak. - Bilo je zanimljivo i na takmičenju iz tehničkog gde smo na opštinskom takmičenju pravili od kartona ili hamer papira raspored časova.

Za Milana njegovi nastavnici kažu da ga krase pobednički mentalitet, posvećenost i strast ka onome što radi, da lepo razluči bitno od nebitnog. Uz to je i dobar drug i često nastavnicima bude mali asistent i pomogne onima koji imaju poteškoća u savladavanju gradiva.

Oni dolaze: Milan Bogavac, učenik OŠ "Sveti Sava"

- Dam im i da prepišu domaći. A na kontrolnom iz istorije, gde smo imali šest grupa, pomažem bez obzira ko je koja grupa – iskreno će Milan.

Koliko ceni drugarstvo i smatra ga najlepšim darom đačkog doba potvrđuje i „Drugarska pesma“, koju je napisao pred svoj rođendan.

USPESI

5.RAZRED – 1. mesto na školskom, 1. mesto na opštinskom i 4.mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika; 1.mesto na školskom i 2.mesto na opštinskom takmičenju iz matematike;  1. mesto na školskom, 1. mesto na opštinskom i 4.mesto na okružnom takmičenju iz tehničkog obrazovanja

Oni dolaze: Milan Bogavac, učenik OŠ "Sveti Sava"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4888
Povezane teme

OŠ Sveti Sava

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.