Komentara: 1
Pregleda: 4202
Video

Oni dolaze: Iva Taslak, učenica OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i članica ŽOK "Subotica"

30.11.2017. u 10:07h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Ivi Taslak, učenici OŠ "J.J. Zmaj" i članici ŽOK "Subotica".
Oni dolaze: Iva Taslak, učenica OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i članica ŽOK "Subotica"

Gotovo da nema sportskog nadmetanja u kome OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ ne predstavlja Iva Taslak, učenica sedmog razreda.

Iako aktivno trenira odbojku u ŽOK „Subotica“, Iva se u slobodno vreme bavi fudbalom, te je neizostavni deo školske ekipe koja je ove godine stigla do republičkog takmičenja.

- Sličnosti između odbojke i fudbala baš i nema puno, ali ja volim i jedan i drugu sport. Odlučila sam da treniram odbojku jer je to više za devojčice, ali to ne umanjuje moju ljubav prema fudbalu – priča jedna od najtalentovanijih mladih odbojkašica. - Trenutno igram na mestu korektora, ali smo još mali pa menjamo pozicije, pronalazimo se na terenu. Treninzi su uveče, tako da posle škole treniram, a između učim između časova i treninga.

Oni dolaze: Iva Taslak, učenica OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i članica ŽOK "Subotica"

Da joj ni učenje ne pada teško svedoče i sve same petice i diplome sa takmičenja iz srpskog jezika, matematike, fizike i biologije. Na pitanje kako sve postiže, Iva u dahu odgovara – lako.

- Nije teško kada je u pitanju osnovno školsko gradivo, za njega mi ne treba puno vremena. Jedino kada idem na takmičenje onda učimo više, pripremamo se temeljnije pa to zahteva malo više vremena – dodaje Iva. - Ako treba da izdvojim najdraži uspeh, onda je to okružno takmičenje iz biologije, koje je bilo malo teže, ali zato je osvojen dobar rezultat još slađi. Najviše volim fiziku, zanimljiva mi je i da učim i povezujem formule, a biologiju volim zbog svega onoga što ona otkirva o prirodi. Dobro mi ide i engleski jezik, učim ga dosta dugo i jedva čekam osmi razred da se takmičim i iz njega.

Kao i većina sportista, Iva je puna vedrine, poleta i snažnog takmičarskog duha.

- Jedva čekam da idem na neko takmičenje, volim da se nadmećem i srećna sam kada nešto osvojim ili pobedimo. Zna da bude i drugačije a onda budem tužna, jer znam da sam mogla više i bolje. Međutim, to mi onda bude podstrek da sledeći put budem još bolja, malo više učim ili treniram da bih pokazala šta i koliko mogu – zaključuje Iva.

Oni dolaze: Iva Taslak, učenica OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i članica ŽOK "Subotica"

USPESI

3.RAZRED: opštinsko takmičenje iz matematike- 2.mesto

4.RAZRED: 1.mesto na opštinskom i 3.mesto na okružnom takmičenju iz matematike

5.RAZRED: 3.mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika, 3.mesto na okružnom takmičenju iz biologije, pohvala na opštinskom takmičenju iz matematike

6.RAZRED: 1.mesto na opštinskom i 2.mesto na okružnom takmičenju iz biologije, 2.mesto na opštinskom i 2.mesto na okružnom takmičenju iz fizike

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4202
Povezane teme

osnovna škola jovan jovanović zmaj

žok subotica

ženski odbojkaški klub subotica

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.