Komentara: 2
Pregleda: 6154

Oni dolaze: Dario Vajda, OŠ "Jovan Mikić"

23.08.2017. u 13:26h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Dariu Vajdi, učeniku OŠ "Jovan Mikić" i fudbaleru FK "Subotica".
Oni dolaze: Dario Vajda, OŠ "Jovan Mikić"

Da fudbalska lopta i zbirka iz matematike mogu vrlo lepo da se uklope najbolji je svedok Dario Vajda, učenik sedmog razreda OŠ „Jovan Mikić“.

U knjižici sve same petice, u vitrini diplome sa takmičenja a a protivnička mreža puna golova. Uz sve to, pored srpskog, Dario perfektno govori mađarski, engleski i slovenački jezik.

- Ništa nije teško kada se voli to što se radi, a ja volim matematiku, ali volim i fudbal, koji treniram od osme godine – priča Dario. - Išao sam na takmičenja iz srpskog, matematike i biologije, ali matematika mi ide najbolje. Iz ostalih predmeta sam dobar ali ne toliko. Još dok sam bio mali igrao sam se brojevima i tako se rodila ljubav prema matematici. Prošle školske godine smo dobili fiziku i ona mi je interesantna, jer je dosta povezana sa matematikom.

Oni dolaze: Dario Vajda, OŠ "Jovan Mikić"

Iako se od najmlađih dana takmiči i zna da svako ima svoju težinu, Dario priznaje da je takmičenje iz matematike, mnogo teže od sportskih nadmetanja.

- U fudbalu smo tim, a kada je matematika ili neki drugi predmet u pitanju tu si prepušten sam sebi – objašnjava Dario. - Dok je školska godina treninge u FK „Subotica“ imam tri do četiri puta nedeljno i dok ne dođe sezona takmičenja nije mi teško da uklopim. Međutim, od februara počinje pripremanje za takmičenja i onda narednih nekoliko meseci većinu vremena provedem u školi ili učeći kod kuće. Mada, za takmičenje iz biologije se nisam puno spremao, otišao sam sa onim što znam i, eto, bilo je uspeha.

Godine takmičarskog iskustva doprinele su da trema gotovo potpuno nestane, a i svestranog dečaka naučile su i lekciji iz brzopletosti.

Oni dolaze: Dario Vajda, OŠ "Jovan Mikić"

- Ranije sam pravio mnogo veće greške ali sada više proveravam ono šta sam uradio. I duže vremena provedem radeći same zadatke, nekada sam ih brže završavao, ali su se greške potkradale – dodaje Dario. - Okružno takmičenje ove godine mi je bilo posebno teško, nije toliko velika konkurencija, koliko su bili teški zadaci.

Pored naučnih, Dario svoju školu predstavlja i u sportskim disciplinama – atletici i fudbalu, gde igra na poziciji desnog krila. Sportski uzor mu je Mesi.

- Ako ne budem uspešan fudbaler, voleo bih da budem arhitekta, to zanimanje mi se jako sviđa. Ali videćemo, imam ja još mnogo da učim i radim – poručuju najbolji matematičar među mladim fudbalerima.

Oni dolaze: Dario Vajda, OŠ "Jovan Mikić"

USPESI

3.razred – opštinsko takmičenje iz matematike – 3.mesto

4.razred - opštinsko takmičenje iz matematike – 2.mesto

5.razred - opštinsko takmičenje iz matematike – 1.mesto i učešće na okružnom takmičenju; opštinsko takmičenje iz srpskog jezika – 2. mesto i  učešće na okružnom takmičenju

6.razred - opštinsko i okružno takmičenje iz matematike – pohvala; opštinsko takmičenje iz biologije – 2.mesto

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6154

Povezana vest

Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.