Komentara: 3
Pregleda: 4504

Oni dolaze: Damjan Kopilović, učenik Medicinske škole i član MOK "Spartak"

15.11.2017. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Damjanu Kopiloviću, učeniku Medicinske škole i članu MOK "Spartak".
Oni dolaze: Damjan Kopilović, učenik Medicinske škole i član MOK "Spartak"

Prikazujući u „Noći istraživača“ malu hemijsku prskalicu, kako metali boje plamen u žuto, crveno, zeleno, šta čini vatromet i mnog druge zanimljive reakcije, Damjan Kopilović, tada učenik sedmog razreda OŠ „Matko Vuković“, upoznao je posetioce sa čarima hemije, a i sam se zainteresovao za nju.

Kao đak generacije, mnogi su očekivali da školovanje nastavi u Gimnaziji, međutim, on je na prvo mesto liste želja stavio medicinsku školu.

- Možda nije uobičajeno, ali privlači me humanost koju pruža medicinski poziv. Negde baš u sedmom razredu sam i shvatio da bih time želeo da se bavim u budućnosti – priča Damjan, koji pohađa opšti smer medicinska sestra – tehničar. - Za sada mislim da se nisam pokajao, sve mi je zanimljivo i ništa mi ne predstavlja problem da učim. Nastavnici u osnovnoj školi su mi pomogli da steknem radne navike, pored gradiva, naučili i neke životne lekcije, tako da ova promena za mene nije bila teška.

Oni dolaze: Damjan Kopilović, učenik Medicinske škole i član MOK "Spartak"

Škola, inače, Damjanu nikada nije predstavljala problem i kao svestran učenik, sve je sa lakoćom savladavao. Posebnu sklonost ima ka matematici i hemiji, ali mu ni ostali predmeti nisu bauk.

- U trećem razredu sam se prvi put takmičio iz matematike i to je bio fijasko, bio sam prvi ispod crte nagrađenih. To je bilo za mene veliko razočarenje ali i dobra škola za ubuduće – iskreno će Damjan.

Zbog toga je i proglašen đakom generacije, a razlika između njega i drugoplasiranog kandidata bila je ubedljivih 60 bodova.Sve to je Damjan sa lakoćom stizao, uprkos tome što od trećeg razreda osnovne škole trenira odbojku i član je prvog tima MOK „Spartak“. Zbog povrede trenutno ide na rehabilitaciju i pauzira sa treninzima, ali se nada da će se uskoro vratiti na teren i svoju poziciju libera.

Oni dolaze: Damjan Kopilović, učenik Medicinske škole i član MOK "Spartak"

- Na prvi trening otišao sam onako, čisto jer su moji drugari išli, ali je vrlo brzo odbojka postala strast i neizostavni deo mog života. Nikada mi nije bilo teško da svakog dana idem na treninge, jer su oni nekada prosto odušak od škole i obaveza – dodaje Damjan, koji u svojim vitrinama ima 18 medalja. - Odbojka me je mnogo čemu naučila. Međutim, fokusiran sam na školu, jer bez nje danas nema ništa, ona otvara priliku za budućnost.

USPESI

2.RAZRED - „Kengur bez granica“ - najbolji u školi i pohvala na republičkom takmičenju

3.RAZRED - „Kengur bez granica“ - najbolji u školi i pohvala na republičkom takmičenju

4.RAZRED - „Kengur bez granica“ - najbolji u školi i pohvala na republičkom takmičenju; matematika – 3.mesto na opštinskom i 3.mesto na okružnom takmičenju;

5.RAZRED - „Kengur bez granica“ - najbolji u školi i 3.mesto na republičkom takmičenju; matematika – 3.mesto na opštinskom i 3.mesto na okružnom takmičenju; biologija – 2. mesto na opštinskom takmičenju;

6.RAZRED - „Kengur bez granica“ - najbolji u školi i pohvala na republičkom takmičenju; matematika – 3.mesto na opštinskom i 3.mesto na okružnom takmičenju;

7.RAZRED – hemija – 1.mesto na opštinskom, 1. mesto na okružnom i učešće na republičkom takmičenju; fizika – učešće na okružnom takmičenju;

8.RAZRED – učešće na republičkom takmičenju u odbojci

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4504
Povezane teme

medicinska srednja škola

odbojkaški klub spartak

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.