• Pregleda: 2298

Oni dolaze: Damjan Kopilović, učenik Medicinske škole i član MOK "Spartak"

U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Damjanu Kopiloviću, učeniku Medicinske škole i članu MOK "Spartak".
Oni dolaze: Damjan Kopilović, učenik Medicinske škole i član MOK "Spartak"

Prikazujući u „Noći istraživača“ malu hemijsku prskalicu, kako metali boje plamen u žuto, crveno, zeleno, šta čini vatromet i mnog druge zanimljive reakcije, Damjan Kopilović, tada učenik sedmog razreda OŠ „Matko Vuković“, upoznao je posetioce sa čarima hemije, a i sam se zainteresovao za nju.

Kao đak generacije, mnogi su očekivali da školovanje nastavi u Gimnaziji, međutim, on je na prvo mesto liste želja stavio medicinsku školu.

- Možda nije uobičajeno, ali privlači me humanost koju pruža medicinski poziv. Negde baš u sedmom razredu sam i shvatio da bih time želeo da se bavim u budućnosti – priča Damjan, koji pohađa opšti smer medicinska sestra – tehničar. - Za sada mislim da se nisam pokajao, sve mi je zanimljivo i ništa mi ne predstavlja problem da učim. Nastavnici u osnovnoj školi su mi pomogli da steknem radne navike, pored gradiva, naučili i neke životne lekcije, tako da ova promena za mene nije bila teška.

Škola, inače, Damjanu nikada nije predstavljala problem i kao svestran učenik, sve je sa lakoćom savladavao. Posebnu sklonost ima ka matematici i hemiji, ali mu ni ostali predmeti nisu bauk.

- U trećem razredu sam se prvi put takmičio iz matematike i to je bio fijasko, bio sam prvi ispod crte nagrađenih. To je bilo za mene veliko razočarenje ali i dobra škola za ubuduće – iskreno će Damjan.

Zbog toga je i proglašen đakom generacije, a razlika između njega i drugoplasiranog kandidata bila je ubedljivih 60 bodova.Sve to je Damjan sa lakoćom stizao, uprkos tome što od trećeg razreda osnovne škole trenira odbojku i član je prvog tima MOK „Spartak“. Zbog povrede trenutno ide na rehabilitaciju i pauzira sa treninzima, ali se nada da će se uskoro vratiti na teren i svoju poziciju libera.

- Na prvi trening otišao sam onako, čisto jer su moji drugari išli, ali je vrlo brzo odbojka postala strast i neizostavni deo mog života. Nikada mi nije bilo teško da svakog dana idem na treninge, jer su oni nekada prosto odušak od škole i obaveza – dodaje Damjan, koji u svojim vitrinama ima 18 medalja. - Odbojka me je mnogo čemu naučila. Međutim, fokusiran sam na školu, jer bez nje danas nema ništa, ona otvara priliku za budućnost.

USPESI

2.RAZRED - „Kengur bez granica“ - najbolji u školi i pohvala na republičkom takmičenju

3.RAZRED - „Kengur bez granica“ - najbolji u školi i pohvala na republičkom takmičenju

4.RAZRED - „Kengur bez granica“ - najbolji u školi i pohvala na republičkom takmičenju; matematika – 3.mesto na opštinskom i 3.mesto na okružnom takmičenju;

5.RAZRED - „Kengur bez granica“ - najbolji u školi i 3.mesto na republičkom takmičenju; matematika – 3.mesto na opštinskom i 3.mesto na okružnom takmičenju; biologija – 2. mesto na opštinskom takmičenju;

6.RAZRED - „Kengur bez granica“ - najbolji u školi i pohvala na republičkom takmičenju; matematika – 3.mesto na opštinskom i 3.mesto na okružnom takmičenju;

7.RAZRED – hemija – 1.mesto na opštinskom, 1. mesto na okružnom i učešće na republičkom takmičenju; fizika – učešće na okružnom takmičenju;

8.RAZRED – učešće na republičkom takmičenju u odbojci

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Mister Odgovori
pozdrav i pohvale divnom mladicu
kopilovic tereza Odgovori
ARISTOTEL JE REKAO "KOREN UCENJA PONEKAD JE GORAK ALI JE PLOD VEOMA SLADAK" DIVAN SI UPRAVO TAKAV KAKAV SI SAMO TAKO NASTAVI POZDRAV
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.