• Pregleda: 2841

Održana radionica na temu industrijske automatizacije i mehatronike

U okviru Interreg – IPA CBC Hungary – Serbia projekta „Regionalna inovaciona laboratorija za industrijsku automatizaciju i mehatroniku – RILIAM”, u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici juče je održana druga radionica na temu industrijske automatizacije i mehatronike.
Održana radionica na temu industrijske automatizacije i mehatronike

Cilj "RILIAM" projekta je podrška malim i srednjim preduzećima u pograničnoj regiji, koja se bave industrijskom automatizacijom i industrijskom robotikom. U okviru projekta, razvijene su dve laboratorije inovacionih kompetencija. Jedna laboratorija je locirana u prostorijama Univerziteta u Segedinu i opremljena je opremom pogodnom za primenu industrijske robotike i automatizacije u prehrambenoj industriji. Druga laboratorija je locirana u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici. Ova laboratorija je opremljena sa više industrijskih robota, odnosno dodatnom opremom pogodnom za automatizaciju i robotizaciju proizvodnih tehnologija.

Obe laboratorije su otvorene i dostupne bez naknade za sva zainteresovana mala i srednja preduzeća u regiji, odnosno za sve koji su zainteresovani za mehatroniku, odnosno industrijsku automatizaciju. Da bi se omogućilo kvalitetno iskorišćenje nabavljene opreme, u okviru projekta razvijeni su i odgovarajući edukativni materijali, odnosno veb portal na kojem se nalaze svi relevantni podaci vezani za projekat.

Na upravo završenoj radionici, ana kojoj su predavanja su održali predavači iz industrije, učestvovalo je preko 40 učesnika, studenata, odnosno predstavnika industrije, koji su dobili najsvežije informacije vezane za trendove primene CAD tehnologija pri projektovanju električnih instalacija, zatim upotrebu mašinske vizije u oblasti mehatronike iproces razvoja motora jednosmerne struje.

 

SPONZORISANI SADRŽAJ
3
Erdelji Judit Odgovori
Niste pozvali Mester Djula , seniora!
Istina... Odgovori
Sve je tu. Sem strucnjaka i novih ideja. Farsa nema alternativu.
Gyula Mester Odgovori
Ja, Gyula, bio sam prisutan, Judit proverite :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.