• Pregleda: 7174

Održan prvi sajam za trudnice i mame

Po prvi put u našem gradu, u organizaciji udruženja „Anahitas“ održan je „Angel Dreams", sajamska smotra namenjena trudnicama i mamama, na kojoj se okupilo oko 20 izlagača.
Održan prvi sajam za trudnice i mame

Odeća za trudnice, nosiljke, veš za dojenje, oprema za novorođenčad, igračke, kozmetika samo su deo bogatog izloženog asortimana. Naravno, nije izostalo ni ono najvažnije – saveti za zdravlje žene tokom trudnoće i posle porođaja. Održana su i brojna predavanja na temu porođaja, dojenja, važnosti matičnih ćelija, motoričkih igri novorođenčadi...

- Udruženje „Anahitas“ se već dve godine brine o bebama i majkama i sada smo odlučili da još nešto ponudimo Subotičanima. Na jednom mestu trudnice i mame mogu da dobiju sve što im je potrebno – od merenja trudnica, ishrane, igračaka pa do proslave prvog rođendana - predstavlja organizatorka Klaudija Kunji Farkaš. - Zanimljiva predavanja držali su ginekolozi, koji su govorili o prvim znacima porođaja i kako na porođaj otići sa osmehom, kao i o važnosti dojenja, pravilne ishrane i motoričkih vežbi za decu. 

Posebno mesto na sajmu imala je Švajcarska banka matičnih ćelija, jedna od sedam privatnih banaka u svetu koja je akreditovana FACT NetCOrs akreditacijom, čime je svrstana u 50 najboljih banaka matičnih ćelija u svetu.

- Matične ćelije već sutradan možemo da ponudimo za lečenje bilo kojeg organa, trenutno više od 80 bolesti može se lečiti matičnim ćelijama. Veliki broj bolesti je pod kliničkim ispitivanjem i svake godine možemo da lečimo više njih korišćenjem matičnih ćelija - objasnila je na predavanju Andrea Velevski, zdravstveni savetnik Švajcarske banke matičnih ćelija.

Sudeći po reakcijama izlagača i posetilaca, koji su izlazili puni utisaka, sajam je itekako opravdao svoje održavanje.

- Drago mi je da su ljudi zadovoljni i nadamo se da ćemo ga održati i iduće godine, samo će nam, zbog velikog interesovanja, biti potreban veći prostor - najavljuje organizatorka.

SPONZORISANI SADRŽAJ

povezane teme

4
Sljaker Odgovori
Nista nije sveto, sve je bruto-neto, sve je zabava. Izmislice masu nepotrebnih stvari samo da bi ih prodali i zaradili. A roditelji ce iz najbolje namere i neznanja kupiti svakakve gluposti koje nece koristiti ni njima ni bebi.
suboticanka Odgovori
Svaka čast za ideju, bila sam na sajmu, predavanja su bila odlična i korisna
Bacvanin Odgovori
Sljakeru imam neki utisak da sedis kuci i da komentarises cak i vremensku prognozu. Nit si bio na sajmu nit znas sta je bilo, nego eto cisto da napises prvo sto ti padne na pamet.
Sljaker
@Bacvanin

Nisi u pravu. Nit komentarisem sve vesti i reportaze, nit sam zaobisao ovaj dogadjaj (posto sam roditelj), nit sam tamo video ili cuo nesto novo, a ti mi kazi sta od onoga sto sam napisao nije tacno. Koliko sam samo gluposti iz najbolje namere kupio po savetu raznih "strucnih" prodavaca magle koje nisu sluzile ni meni ni detetu.....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.