Komentara: 7
Pregleda: 11325
Foto

Napravite svoj jedinstveni parfem u "Damascena" parfimeriji

22.09.2018. u 14:00h
Sponzorisani sadržaj
U novootvorenoj biljnoj parfimeriji "Damascena" možete da napravite parfem po sopstvenom ukusu i želji, a u odabiru idealne mirisne note koja odgovara vašoj koži i godinama, pomoći će vam vrlo stručno i ljubazno osoblje.
Napravite svoj jedinstveni parfem u "Damascena" parfimeriji

Proces pravljenja sopstvenog parfema je jednostavan, ali dugotrajan, te morate biti spremni da će vam do konačnog proizvoda biti potrebno da bar dva puta posetite parfimeriju. Prvi korak, kako nam je vlasnica Petra Šili objasnila, jeste odabir idealne mirisne grupe, koja može biti voćna, cvetna, vodena, drvena, travnata, citrusna ili orijental. U tome će vam pomoći izbor parfema koje ste do sada koristili, kao i kontrolne grupe mirisa, koje će vam Petra ustupiti na testiranje.

- Ono što se testira je parfemska voda proizvođača Refan, koji pravi takozvane kopije originalnih parfema kao što su Chanel, Dior, D&G i mnogi drugi, stoga, ako ste koristili ove parfeme ranije, to vam može pomoći u odabiru mirisne grupe. Ipak, ne oslanjamo se mnogo na njih, jer je važnije da mušterija proba sve i na osnovu toga odluči koja mirisna grupa joj najviše odgovara - kaže Petra.

Napravite svoj jedinstveni parfem u "Damascena" parfimeriji

Kako svaka od mirisnih grupa ima mnošto varijacija, vaš drugi korak biće da izdvojite osam mirisnih nota iz odabrane grupe, koje ćete potom testirati na koži. Na levu i desnu ruku nanećete po četiri parfema, a njihove serijske brojeve zapisaćete na poseban papir, kako biste upamtili i znali koji parfem vam se najviše dopada.

- Testiranje je veoma značajno, jer kada prvi put nanesete parfem na kožu, osetićete samo njegov miris, a kada ga koža upije potpuno drugačiji miris. Zbog toga je preporuka proizvođača je da od nanošenja parfema treba da prođe četiri sata, kako bi ga koža potpuno upila i dodala sopstveni miris. Suština je da i posle četiri sata miris bude lep i da se dovoljno oseti, odnosno da koža dobro reaguje i da je parfem postojan - objašnjava naša sagovornica, dodajući da se postojanost mirisa postiže dodavanjem odgovarajućeg parfemskog ulja, čiju količinu možete da odaberete sami. - Obično se na jedan mililitar parfemske vode dodaje do dve kapi parfemskog ulja, ali to takođe zavisi od kože, te su nekome dve kapi ulja dovoljne, nekome previše, a nekome premalo da bi parfem bio postojan ceo dan.

Napravite svoj jedinstveni parfem u "Damascena" parfimeriji

Posle četiri sata, na dobijenom papiriću ćete zaokružiti serijski broj onih mirisa koji vam najviše odgovaraju, čijom kombinacijom ćete napraviti vaš jedinstveni parfem, u količini kojoj želite i u bočici kojoj odaberete. Parfimerija nudi mogućnost i da donesete svoju praznu bočicu ukoliko je imate, kako ne biste morali da je kupujete. Tako ste konačno proizveli sopstveni parfem koji će mirisati onako kako ste vi želeli i trajati onoliko dugo koliko ste odabrali.

Napravite svoj jedinstveni parfem u "Damascena" parfimeriji

Osim parfema, u biljnoj parfimeriji "Damascena" možete pronaći širok asortiman prirodne kozmetike na bazi ulja istoimene ruže, koja je zaštitni znak bugarske kozmetike. Parfimerija se nalazi u ulici Matka Vukovića 8, a više o njihovoj ponudi možete pronaći na zvaničnom sajtuFacebook profilu parfimerije.

Sponzorisani sadržaj
Biljna parfimerija "Damascena" (Bugarska ruža) Biljna parfimerija "Damascena" (Bugarska ruža) Biljna parfimerija "Damascena" (Bugarska ruža) Biljna parfimerija "Damascena" (Bugarska ruža) Biljna parfimerija "Damascena" (Bugarska ruža) Biljna parfimerija "Damascena" (Bugarska ruža) Biljna parfimerija "Damascena" (Bugarska ruža) Biljna parfimerija "Damascena" (Bugarska ruža)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 11325
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.