Komentara: 0
Pregleda: 2784
Foto

Mihajlo Šulić - svestrani mladi programer Edukativnog centra "Th!nk"

11.04.2024. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Mihajlo ima trinaest godina, učenik je 7. razreda OŠ "Ivan Goran Kovačić". Omiljeni predmeti su mu geografija, engleski, matematika, a iz fizike ide na takmičenja. U slobodno vreme voli da slika, igra košarku, kliza i vozi bicikl. Svoja znanja proširio je na kursevima koje pohađa u Edukativnom centru "Th!nk", a to su programiranje i engleski jezik, a uskoro planira da se upiše i na treći - slikanje.
Mihajlo Šulić - svestrani mladi programer Edukativnog centra "Th!nk"

Aktinosti i oblasti koje su mladom Mihajlu Šuliću u sferi interesovanja su brojne. Pored školskih aktivnosti i obaveza koje izvršava u okviru njih, Mihailo u sklopu Edukativnog centra "Th!nk" pohađa dva kursa - programiranje i engleski jezik. 

 - Volim programiranje i idem na časove Unity Basic Programming kursa u "Logiscool" (u okviru Edukativnog centra "Th!nk"). Svake nedelje imamo po jedno predavanje i jako sam puno stvari tamo naučio. Sada sam na drugom semestru i već znam da pravim 2D i 3D igrice, koje mogu biti i najjednostavnije ali i najkomplikovanije igrice koje mogu da napravim u svom uzrastu - kaže Mihailo. 

Mihajlo Šulić - svestrani mladi programer Edukativnog centra "Th!nk"Program koji oni pohađa preporučio bi svim svojim vršnjacima koji su zainteresovani za programiranje, jer mu je on osim znanja u ovoj oblasti, doneo i druge benefite. 

 - Tu sam naučio da razmišljam na drugačiji način, da donosim zaključke, a jako mi je korisno i za informatiku u školi - sve nedoumice i poteškoće na koje tamo naiđem, ovde mi dodatno razjasne. Radimo na jednostavnom programu, pravimo kvalitetne igrice, nastavnici i profesori su pažljivi prema svima, sve nam pokažu, prikažu, puste nas da sami radimo kako bismo stekli dodatno iskustvo. Svi su jako strpljivi, makar se tri programa unazad vratili, oni će nam pokazati i objasniti sve što nam nije jasno a treba da naučimo, pa se onda vraćamo na započetu temu. Onaj ko želi da se bavi programiranjem treba da počne na vreme, jer u mom uzrastu se najlakše savladava i uči - objašnjava on. 

Mihajlo Šulić - svestrani mladi programer Edukativnog centra "Th!nk"

Mihajlo ima svega 13 godina, a zahvaljujući časovima engleskog jezika koje pohađa u okviru "Eloquence" škole stranih jezika, trenutno se priprema za polaganje ispita na nivou B1. 

 - Idem na engleski kod profesorke Dragane Škrbić, koja me sada priprema za polaganje B1 nivoa, koji bi trebalo da polažem sledeće godine u Beogradu, a onda, za osam godina, mogu da radim u Engleskoj. Časovi su od početka do kraja na engleskom, nikad ne pričamo na srpskom. Učimo engleski pre svega na zabavan način, kroz različite materijale koje dobijamo na papirima. To su nekad ukrštenice, različiti zabavni zadaci, ali ima i lekcija koje moramo raditi na ozbiljan način - kaže Mihailo. 

Mihajlo Šulić - svestrani mladi programer Edukativnog centra "Th!nk"

Iako trenutno pohađa dva programa, budući da je slikarstvo još jedna njegova ljubav, Mihajlo razmišlja da se upiše i na kurs "Flying colors" u okviru koga polaznici imaju priliku da razvijaju maštu i kreativnost baveći se različitim tehnikama slikarstva i vajarstva. Kada su planovi za budućnost u pitanju, Mihajlo ima više opcija, a trenutno nijednoj ne daje prednost.

- Moj plan je da posle osnovne škole upišem Gimnaziju, prirodno-matematički smer, a kada porastem želim da budem progremer, kuvar ili arhitekta. Pa šta budućnost donese - donese - zaključuje Mihajlo. 

Mihajlo Šulić - svestrani mladi programer Edukativnog centra "Th!nk"Za sve aktivnosti Edukativnog centra "Th!nk" roditelji mogu da se informišu pozivom na broj telefona 069/625-546, 069/625-453, na mejl think.edu.hub.subotica@gmail.com, kao i putem Fejsbuk ili Instagram stranice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2784
Povezane teme

logiscool

th!nk

mihailo šulić

eloquence

flying colors

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.