• Pregleda: 5882

Korisni saveti iz "Keramike Jovanović" za renoviranje kupatila

Ukoliko imate potrebu da renovirate svoje kupatilo, ne znate odakle da počnete, imate neke dileme i ne možete da prelomite - "Keramika Jovanović" vam nudi nekoliko korisnih saveta.
Korisni saveti  iz "Keramike Jovanović" za renoviranje kupatila

Kada su unutrašnji radovi u pitanju, pored savremenih materijala skoro da vam nije toliko ni bitno kakvo je napolju vreme, jer sve radove izvodite unutra. Iz "Keramike Jovanović" savetuju da najpre dobro isplanirate neophodnu kupatilsku opremu, u skladu s dimenzijama prostorije, vašim budžetom, te rasporedom odvoda i dovoda vode, vrata i prozora.

- Skicirajte svoj mali "projekat" i razmislite o varijantama instalacije kade ili tuš kabine i konzolnih elemenata, kao što su wc šolja, bide i kupatilski ormarić sa umivaonikom, jer vam ovakvi elementi donose uštedu prostora. Uz konzolnu wc šolju, idealno je da postavite i ugradni sistem vodokotlića - savetuju iz "Keramike Jovanović".

Kupatilo koje renovirate, uradićete za dugi niz godina, a ulaganja nisu mala da biste preuzeli ovaj obiman posao na sebe, zbog toga je sledeći važan korak odabir pravih majstora.

- Danas smo nažalost u velikom deficitu kada je kvalifikovana radna snaga na raspolaganju i zaista se morate dobro potruditi da nađete izvođača ili više njih za sve ove radove. Neohodna vam je ekipa koju čine električar, vodoinstalater, keramičar, a možda moler i zidar ukoliko menjate vrata ili prozor - objašnjavaju u "Keramici Jovanović".

Vrlo je važno i da obezbedite materijal za rad na vreme. Do okvirnog proračuna materijala i opreme možete doći i sami, ali je najbolje da dođete do salona "Keramike Jovanović" jer njihovo iskustvo i stručnost u ovoj oblasti mogu vam biti od velike pomoći.

- Na licu mesta, odabirom modela keramičkih pločica, vrlo lako ćemo doći do kvadrature istih koja vam je potrebna, kao i količine lepka, fug mase, lajsni i slično, a sve na osnovu dimenzija vašeg kupatila. Zbog čega vam savetujemo da kupite, sve što vam je potrebno, na vreme? U trenutku kada uspete da pronađete izvođače radova, vama će sve biti potrebno skoro istog dana ili za koji dan posle konačnog dogovora. Zato je potrebno da preduhitrite majstore, nabavite najveći deo materijala i opreme, a ukoliko je možda potrebno nešto zameniti ili vratiti, to radite u hodu a mi ćemo vam vrlo rado u salonu izaći u susret - ističu iz "Keramike Jovanović".

Ukoliko se na vreme odlučite za radove i sve bude na vašoj strani, u salonu "Keramike Jovanović" možete izraditi i 3D projekat za svoje kupatio, koji je potpuno besplatan.

- Da rezimiramo sve ovo u pet glavnih koraka. Prvo je da zakažete majstora na vreme, jer se dobar majstor čeka i po nekoliko meseci. Drugi korak je da ne čekate poslednji dan za izbor keramike i opreme za kupatilo, a treći da skicirate kupatilo, njegovu dužinu, širinu i visinu sa pozicijama kupatilskih elemenata. Dođite u salon "Keramike Jovanović", a osoblje će vam izračunati kvadraturu i predložiti raspored keramike i opreme. Takođe, napraviće vam i 3D projekat za vaše kupatilo kako bi investicija bila sigurna, a odluka laka. Savet više je da ukoliko vam preostane dosta pločica zbog ukrajanja i slično, možete napraviti zanimljiv mozaik pločica. Ovako nešto možete zalepiti na deo zida koji se najviše prlja rukama - poručuju iz "Keramike Jovanović".

Salon "Keramike Jovanović" nalazi se u ulici Matije Gupca br. 6, a kontakt telefon je 024/240-840.

SPONZORISANI SADRŽAJ

povezane teme

2
Jan Odgovori
Obavezno kad lepite plocice koristite nivelatore za plocice ,spone i kajle ,vrhunski ispadne kupatilo ,bez zubova i neravnina..
Ima da se kupe u Jovanovic Keramika
Keramičar Odgovori
Dobrom keramičaru ne trebaju nivelatori! (kajle i spone)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.