Komentara: 8
Pregleda: 10202
Foto

Kompanija "Joviste" pomogla porodici Morača obnovom kompletne stolarije

23.12.2019. u 13:20h
Izvor: PR tekst
Petočlana porodica Morača koja živi u Aleksandrovu, ovu zimu dočekaće s novim prozorima i vratima zahvaljujući humanom gestu kompanije "Joviste", koja će im zameniti kompletnu spoljašnju stolariju na kući.
Kompanija "Joviste" pomogla porodici Morača obnovom kompletne stolarije

Trošne prozore i vrata na kući u kojoj živi porodica Morača u Aleksandrovu, zameniće PVC stolarija koja će im umnogome pomoći da prebrode ove hladne dane, te uštede ogrev i toplotnu energiju.

- Mnogo smo se iznenadili. Neverovatan je osećaj i ovo je velika pomoć koja svakoj kući mnogo znači. Nismo ni sanjali da ovako nešto može da se dogodi i veliko hvala svima koji su nam pomogli da se ovo i desi - priča glava porodice Morača.

Do akcije je došlo na predlog Doma učenika "Dositej Obradović", koji najmlađa ćerka Sofija Morača pohađa od predškolskog uzrasta. Iz škole kažu da je Sofija jedna od najboljih i najvrednijih učenica, koja je do sada osvojila mnogo nagrada i proznanja tokom školovanja, te da im je izuzetno drago što je baš njena porodica dobila ovu pomoć.

- Mi radimo sa decom koja dolaze iz porodica gde je bilo kakva investicija u životni prostor, tako reći, nedostižna i drago nam je da postoje društveno odgovorne kompanije kakva je "Joviste", koja je prepoznala problem i izlašla u susret ovoj porodici i mislim da će oni tek vremenom osetiti blagodeti ove akcije - kaže Sandra Milovanov, nastavnik defektolog u Domu učenika "Dositej Obradović", koja je ujedno i odeljenski starešina male Sofije. - Sofiju doživljavamo kao naše dete, jer je ona učenica naše škole od četvrte godine. Pratimo je dugi niz godina, mnogo nam je draga i mnogo radosti nam je donela i ovo je jedan od načina na koji je škola želela da joj se oduži i zato smo predložili da to bude baš njena porodica. Ona je prvo divna osoba, pa onda izuzetan đak, a u porodici imaju još dve starije ćerke koje su studentkinje i mislim da je mnogo lepo pomagati porodice koje su vredne i radne.

Iz kompanije "Joviste" kažu da nijednog trenutka nisu imali dilemu da ono što su namenili od srca daruju porodici Morača. Nakon što je ekipa izašla na teren i pregledala u kojem stanju se kuća nalazi, odlučeno je da se kompletna spoljašnja stolarija zameni novom. 

- Ovo nije prvi put da "Joviste" organizuje humanitarnu akciju i zaista se trudimo da kao društveno odgovorna kompanija prepoznamo i pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Ove godine smo imali nekoliko takvih akcija, pomogli smo i porodici ratno-vojnog invalida iz Udruženja "Hercegovaca", a takođe smo i redovni učesnici serijala "Kuća od srca", tako da naša skromna pomoć, nekome mnogo znači - objašnjava Ljuben Hristov, menadžer prodaje kompanije "Joviste".

Kako bi se zahvalili na ovom humanom gestu, porodica je predstavnicima kompanije "Joviste" poklonila i mali znak pažnje - sliku male Sofija, koju je naslikala s mnogo ljubavi.

Izvor: PR tekst
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 5 dana
Komentara: 8
Pregleda: 10202
Povezane teme
Humanitarna akcija joviste zamena stolarije
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.