Komentara: 11
Pregleda: 6707

Jedinstveni domaći proizvodi na "Winterfestu"

27.12.2017. u 14:36h
Sponzorisani sadržaj
Jedinstveni domaći proizvodi na "Winterfestu"

Porodično preduzeće "Leta" sa Palića i ove godine se predstavilo sugrađanima, kao i svim posetiocima našeg grada, na Zimskom vašaru "Winterfest" svojim jedinstvenim domaćim proizvodima, među kojima su sušeni paradajz, sok od paradajza, pekmezi i slatko, napravljeni po starim receptima.

- Naše preduzeće je u Srbiji postalo poznato po proizvodnji sušenog paradajza i sušenog paradajza u maslinovom ulju, a takođe smo praktično jedni koji proizvodimo sok od paradajza bez šećera, soli i bilo kakvog konzervansa. Sok od paradajza je pasterizovan, bez dodatne kapi vode i pakuje se u staklenoj ambalaži, te pripremljen na ovaj način, pogodan je za dijabetičare i sve koji žele da se zdravo hrane. Osim proizvoda od paradajza, imamo veoma dobre domaće pekmeze i slatko. Naš pekmez od šljiva je pobedio na Etno hipu, najvećem Sajamu proizvođača domaće hrane i pića u Srbiji, dok smo na Berbanskim danima pobedili sa sokom od paradajza i pekmezom od kajsija - kaže Srđan Uzelac, iz preduzeća "Leta", dodajući da su, osim na domaćem tržištu, nedavno započeli izvoz i prodaju proizvoda po regionu.

Jedinstveni domaći proizvodi na "Winterfestu"

Sušeni paradajz u maslinovom ulju premijerno je predstavljen prošle godine na "Winterfestu", a Uzelac ističe da je ovaj delikates veoma zdrav, te da paradajzu daje puniji ukus i mediteranski šmek, koji dolazi uz dodatke začina, poput bosiljka, origana, belog luka i bibera. S obzirom na to da je reč o relativno novom proizvodu na tržištu, iz preduzeća ističu da su veoma zadovoljni kako je prihvaćen i kako kupci reaguju na njega.

- Najpre gledaju čudno, jer mnogi ne znaju da se paradajz može koristiti i u sušenom obliku, a da je uz to veoma zdrav. Ima mnogo vitamina i minerala, kalcijuma, fosfora, magnezijuma i likopena, koji se najviše nalazi upravo u sušenom paradajzu, a koristan je za čišćenje krvnih sudova, kod srčanih oboljenja, poboljšava kvalitet kože i kose. Osim što je zdrav, može da se koristi u pripremi različitih vrsta jela, kao što su salate, paste, rižoto, riblja čorba, gulaš, uz meze i u drugim jelima - istakao je Uzelac.

Jedinstveni domaći proizvodi na "Winterfestu"

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 6707
Povezane teme

winterfest subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.