Komentara: 45
Pregleda: 14865

Inspekcija zatvorila vilu na Paliću koja je pružala smeštajne usluge ilegalnim migrantima

22.08.2022. u 20:32h
Izvor: Subotica.com
Zajedničkom akcijom policije, bezbednosne agencije i inspekcijskih službi, a na incijativu načelnika Severnobačkog okruga, danas je obavljena još jedna akcija koja ima za cilj podizanje nivoa bezbednosti za građane na krajnjem severu Vojvodine.
Inspekcija zatvorila vilu na Paliću koja je pružala smeštajne usluge ilegalnim migrantima

Ovom prilikom izvršena je kontrola objekata koje pružaju uslugu smeštaja (prenoćišta) osobama koje ilegalno borave u Srbiji, te je zbog toga, javnosti dobro poznat objekat - vila na Paliću, zatvoren, kako se navodi zbog neispunjavanja zakonskih propisa za rad, odnosno smeštaj migranata osumnjičenih za krivična dela nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

- Predmet kontrole, hapšenja i daljeg transporta sa teritorije Severnobačkog okruga, su svi strani državljani koji su ilegalno ušli u Republiku Srbiju. U Subotici razbijen je veći broj  krijumčarskih bandi. Samim tim poslate su jasne poruke svima koji krše zakone Republike Srbije - poručio je Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga. - Uskoro počinje nova školska godina, posebno pojačane kontrole biće u blizini obrazovnih ustanova. Cilj zajedničke aktivnosti institucija, jeste poštovanje zakona kako bi se osigurala bezbednost svih građana.

Inspekcija zatvorila vilu na Paliću koja je pružala smeštajne usluge ilegalnim migrantimaPo rečima Šoralova, trenutno u Suboticu pristiže oko 70% regularnih migranata (koji su legalno ušli u Srbiju ili su odmah po ulasku u našu zemlju regulisali pravni status izražavanjem namere da zatraže azil) i oko 30% iregularnih migranata (koji su ilegalno ušli u Srbiju, oni ili ne poseduju nikakav dokument ili nisu zatražili azil).

- Svaki iregularni migrant ili osoba koja im pomaže u "slobodnom kretanju" biće lišen slobode, što znači da će svaki takav migrant biti sproveden do Prihvatnog centra, a krijumčar u policijski pritvor - naglasio je Šoralov.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 14865
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

bojan šoralov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.