Komentara: 0
Pregleda: 2782

"Genesis" obnovio ugovor sa RFZO za lečenje neplodnosti

13.02.2020. u 10:18h
Izvor: PR tekst
"Genesis" obnovio ugovor sa RFZO za lečenje neplodnosti

Dr Zorica Crnogorac, naš vodeći stručnjak u lečenju steriliteta i Specijalna ginekološka bolnica „Genesis“ od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) ponovo je prepoznata kao dobar partner.

Bolnica je po jedanaesti put obnovila Ugovor radi pružanja usluga lečenja neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognutog oplođenja (BMPO), te će novi parovi moći da put roditeljstva krenu uz finansijsku podršku države i stručnu pomoć „Genesis“ tima i u 2020. godini.

- Saradnja sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranja ulazi u jedanaestu godinu i ona je, zajedno sa poverenjem koje nam parovi ukazuju, jedna od najznačajnih povratnih informacija da je prepoznato koliko nam je važno da u toj oblasti pomeramo granice, ulažemo u ljude i u ideje - kaže dr Crnogorac, direktor i osnivač SGB "Genesis" iz Novog Sada. - Prošle godine je na osnovu ugovora za 2019. u našoj ustanovi postupkom BMPO obuhvaćeno 20% pacijenata više nego u 2018. godini. Novim Ugovorom potpisanim za 2020. planirano je povećanje za 35% u odnosu na 2019. godinu. 44% osiguranih lica upućenih u SGB“Genesis“ u 2019. godini je do sada ostvarilo trudnoću. Trenutno evidentiran broj dece iz Ugovora sa RFZO u prethodne tri godine je 384.

Od prošle godine RFZO finansira tri stimulisana postupka BMPO i tri krioembritransfera za žene do 42 godine starosti, kao vantelesnu oplodnju (VTO) za drugo dete. Parovima se na teret redovnog zdravstvenog osiguranja obezbeđuje i zamrzavanje šest embriona sa rokom čuvanja do pet godina. Dr Crnogorac i njena bolnica učestvuju od 2009. godine u Nacionalnom programu BMPO i svake godine rezultatima opravdava poverenje.

SGB „Genesis“ je obuhvaćena i Programom VTO koji finansira Pokrajinska vlada, a dobar partnerski odnos je razvila i sa mnogim lokalnim samouprava koje same finansiraju troškove vantelesne oplodnje.

Više o postupku BMPO na teret redovnog zdravstvenog i osiguranja i orginalnom personalizovanom „Genesis“ konceptu vantelesne oplodnje možete pročitati na portalu bolnice.

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 5 meseci i 3 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2782
Povezane teme
vantelesna oplodnja ginekološka bolnica genesis centar za vantelesnu oplodnju
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.