Komentara: 4
Pregleda: 3144
Video

Dani otvorenih vrata u školi programiranja za decu "Logiscool"

15.01.2020. u 15:10h
Izvor: PR tekst
Međunarodna škola programiranja za decu "Logiscool" organizuje Dane otvorenih vrata od 16. do 28. januara, u prepodnevnim i poslepodnevnim terminima. Zainteresovani roditelji imaće priliku da saznaju više o konceptu rada škole, dok će deca moći da iskuse zanimljiv svet programiranja.
Dani otvorenih vrata u školi programiranja za decu "Logiscool"

Savremeni edukativni program, potpuni doživljaj uspeha, inspirativno okruženje, mladi i entuzijastični predavači, kreativno učenje u grupama od 6 do 12 učenika, gde je svakom polazniku obezbeđen laptop, to je ono što vam nudi ova subotička škola programiranja, koja je namenjena deci uzrasta od 7 do 15 godina.

Algoritamsko razmišljanje i digitalna pismenost su danas neophodni, čak i ako o tome još uvek pričamo kao o nečemu što će nam biti potrebno u dalekoj budućnosti, to je sada već zaista naša sadašnjost. Naši učenici stiču algoritamsko razmišljanje i razvijaju brojne intelektualne veštine, poput logičnog razmišljanja, kreativnosti, organizovanosti, što je veoma dragoceno, a iako neće svi postati programeri, u današnje vreme je u bilo kojoj profesiji ili oblasti od suštinskog značaja da zaposleni imaju određeni nivo računarskog znanja ili kvalitetne intelektualne veštine - kaže Žombor Roža, direktor škole "Logiscool".

Kurs koji počinje u februaru, otvaraju časovi programiranja, a deca uče osnove u okviru 17 predavanja, nakon čega im se otvaraju nove mogućnosti, poput veb dizajna, video montaže, kreiranja 3D igrica, robotike ili poslovanja. Edukacija je organizovana kako na srpskom, tako i na mađarskom jeziku, a časovi se održavaju jednom nedeljno, u trajanju od sat i po vremena.

Dok deca uče kroz igru, omogućavamo im da nauče nove programske jezike i tehnologije, da prilikom projektovanja igrica steknu znanje iz oblasti matematike i fizike, uzevši u obzir njihov uzrast. Sve ovo radimo u kancelarijskoj atmosferi, simulirajući njihovo buduće radno okruženje, ali je sve propraćeno ugodnim, opuštenim, oslobađajućim osećajem da istovremeno ostanu deca, a programiranje dožive razigrano - objašnjava naš sagovornik.

Svetski poznata škola programiranja "Logiscool" osnovana je u Mađarskoj 2014. godine, a danas broji 90 škola u 20 zemalja. Polaznici ne uče kako da koriste program, već kako da naprave svoju igru, aplikaciju, program za računar i pametni telefon. U Srbiji su prvi kursevi započeti u Senti, a centralna škola u našoj zemlji posluje u Subotici, na Korzou u zgradi pod brojem 6. Roditelje čeka jedna posebna čekaonica i klub soba u prijatnoj, porodičnoj atmosferi.

- Ono što se još mora znati jeste da je "Logiscool" danas već postao svetski brend sa 55 hiljada zadovoljnih učenika. Iza obrazovnog programa stoje svetske firme, kao što su "Apple", "Microsoft" ili "Google", i to je garancija da će deca steći korisna i savremena saznanja - poručuje Roža.

Besplatni Dani otvorenih vrata održaće se počevši od četvrtka, 16. januara, a svoje prisustvo možete prijaviti putem ovog linka. Prijava ne zahteva nikakvo prethodno predznanje, posebne matematičke ili IT veštine, a za više informacija možete dobiti na njihovoj Fejsbuk stranici ili pozivom na brojeve telefona 069/625-546 ili 069/625-453.

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 3144
Povezane teme
programiranje škola programiranja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.