Komentara: 0
Pregleda: 2106

Besplatan kurs programiranja u Scratchu za decu

04.10.2018. u 13:44h
Sponzorisani sadržaj
Od 8. do 10. oktobra, Infostudhub i Startit Centar Subotica realizovaće besplatan kurs programiranja u Scratch-u za decu. Pohađanje radionice je besplatno, a kurs je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola (9-16 godina).
Besplatan kurs programiranja u Scratchu za decu

U skladu sa školskim smenama organizator je prilagodio dva termina u kojima možete upisati dete, a to su ponedeljak / utorak / sreda od 9 do 12 časova, odnosno od 15 do 18 časova.

Scratch je programski jezik, kao i zajednica korisnika. U njemu deca od 9 do 16 godina (ali i odrasli) mogu da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre. Korisnici sadržaje mogu da dele, da sarađuju na stvaranju novih, čime se omogućava da se deca neprestano kreativno izražavaju, uče kako da sistemski misle i primenjuju osnovna znanja iz računarstva.

Kurs je zamišljen kao postupno uvođenje dece u Scratch bez obzira na prethodno računarsko predznanje. Tokom tri dana savladavaju se elementi ovog programskog jezika, čime se deca osposobljavaju da tumače Scratch i koriste ga da stvaraju svoje programe, animacije, igre… Cilj programa je da svako dete do kraja radionice uspe da uz pomoć predavača, ali i druge dece, sastavi svoju igru

Više detalja o uslovima, rokovima i načinu prijave na kurs pogledajte na stranici organizatora.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2106
Povezane teme

programiranje

infostud hub

besplatan kurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.