• Pregleda: 8043

"Active studio" otvorio vrata sugrađanima

Nakon devet godina pauze, "Active studio" ponovo otvara vrata sugrađanima. Pored tri različita pilates programa na spravama "reformer", "cadillac" i "spring wall", ljubitelji fizičke aktivnosti moći će da se oprobaju u još dva zanimljiva programa - "barre" i "essential body workout".
"Active studio" otvorio vrata sugrađanima

U prvoj polovini 20. veka, Jozef Pilates razvio je poseban sistem fizičkih vežbi koje je nazvao pilates metodom, a koje se danas jednostavno nazivaju pilates. Prema rečima Aleksandre Popović, instruktorke pilatesa u "Active studiu", ova prefinjena forma vežbanja pokreće obe strane tela, zbog čega je izuzetno koristna za sve koji previše vremena provode u sedećem položaju, a kako istovremeno razvija mišićnu snagu, pogodna je i za korigovanje određenih disbalansa, kao što je pretežno oslanjanje na desnu ili levu stranu tela, ruku ili nogu. 

Pilates kao disciplina je i počeo na bolničkom krevetu, za koji su bile zakačene opruge i druga pomagala kako bi bolesnicima pomogao da na taj način ipak održe neku funkciju mišića. Iz svega toga, rodio se ovaj način vežbanja i zato originalne sprave, pre svega "reformer", pa onda i "cadillac", simuliraju ležeći položaj u krevetu iz kojeg se rade vežbe uz određene otpore. Takođe, postoji još i "spring wall", to su vežbe koje se inače rade na podlošci, uz opterećenje opruga koje su zakačene za specijalizovani zid - objasnila je Popović, dodajući da se svaki od navedenih programa može trenirati individualno, u paru ili grupi, u zavisnosti od želja polaznika.

Pored pilatesa, "Active studio" svojim polaznicima nudi i dva nova programa, "barre" koji podrazumeva zanimljive, ali zahtevne vežbe uz pomoć baletskog štapa, i "essential body workout" program tokom kojeg se, kako objašnjava naša sagovornica, rade ekscentrične vežbe.

- To znači da radimo svojim telom, ne koristimo nikakve rekvizite, ali u toku jednog časa pokrenemo svaku grupu mišića i svaku koščicu. Ovo je dosta zanimljiv program i može da se radi sa svim starosnim grupama, u tom pogledu nema ograničenja, a vežbe se mogu eventualno prilagoditi fizičkim mogućnosti polaznika - rekla je Popović.

"Active studio" se nalazi u Ulici Evgenija Kumičića 3 (ulaz iz Masarikove ulice), a treninzi će se održavati pretežno u poslepodnevnim i večernjim časovima. Više informacija o programima i terminima treninga možete dobiti putem telefona 063/1124244 ili njihove FacebookInstagram stranice.

SPONZORISANI SADRŽAJ

povezane teme

1
P Odgovori
Ovo nam je nekada bas bilo korisno, a sudeci po fotografijama bice i opet. Hvala Aleksandra i srecno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.