Komentara: 1
Pregleda: 12267
Foto

"Active studio" otvorio vrata sugrađanima

16.03.2019. u 20:00h
Sponzorisani sadržaj
Nakon devet godina pauze, "Active studio" ponovo otvara vrata sugrađanima. Pored tri različita pilates programa na spravama "reformer", "cadillac" i "spring wall", ljubitelji fizičke aktivnosti moći će da se oprobaju u još dva zanimljiva programa - "barre" i "essential body workout".
"Active studio" otvorio vrata sugrađanima

U prvoj polovini 20. veka, Jozef Pilates razvio je poseban sistem fizičkih vežbi koje je nazvao pilates metodom, a koje se danas jednostavno nazivaju pilates. Prema rečima Aleksandre Popović, instruktorke pilatesa u "Active studiu", ova prefinjena forma vežbanja pokreće obe strane tela, zbog čega je izuzetno koristna za sve koji previše vremena provode u sedećem položaju, a kako istovremeno razvija mišićnu snagu, pogodna je i za korigovanje određenih disbalansa, kao što je pretežno oslanjanje na desnu ili levu stranu tela, ruku ili nogu. 

"Active studio" otvorio vrata sugrađanima

Pilates kao disciplina je i počeo na bolničkom krevetu, za koji su bile zakačene opruge i druga pomagala kako bi bolesnicima pomogao da na taj način ipak održe neku funkciju mišića. Iz svega toga, rodio se ovaj način vežbanja i zato originalne sprave, pre svega "reformer", pa onda i "cadillac", simuliraju ležeći položaj u krevetu iz kojeg se rade vežbe uz određene otpore. Takođe, postoji još i "spring wall", to su vežbe koje se inače rade na podlošci, uz opterećenje opruga koje su zakačene za specijalizovani zid - objasnila je Popović, dodajući da se svaki od navedenih programa može trenirati individualno, u paru ili grupi, u zavisnosti od želja polaznika.

"Active studio" otvorio vrata sugrađanima

Pored pilatesa, "Active studio" svojim polaznicima nudi i dva nova programa, "barre" koji podrazumeva zanimljive, ali zahtevne vežbe uz pomoć baletskog štapa, i "essential body workout" program tokom kojeg se, kako objašnjava naša sagovornica, rade ekscentrične vežbe.

- To znači da radimo svojim telom, ne koristimo nikakve rekvizite, ali u toku jednog časa pokrenemo svaku grupu mišića i svaku koščicu. Ovo je dosta zanimljiv program i može da se radi sa svim starosnim grupama, u tom pogledu nema ograničenja, a vežbe se mogu eventualno prilagoditi fizičkim mogućnosti polaznika - rekla je Popović.

"Active studio" otvorio vrata sugrađanima

"Active studio" se nalazi u Ulici Evgenija Kumičića 3 (ulaz iz Masarikove ulice), a treninzi će se održavati pretežno u poslepodnevnim i večernjim časovima. Više informacija o programima i terminima treninga možete dobiti putem telefona 063/1124244 ili njihove FacebookInstagram stranice.

Sponzorisani sadržaj
Otvaranje "Active studio" centra Otvaranje "Active studio" centra Otvaranje "Active studio" centra Otvaranje "Active studio" centra Otvaranje "Active studio" centra Otvaranje "Active studio" centra Otvaranje "Active studio" centra Otvaranje "Active studio" centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 dana
Komentara: 1
Pregleda: 12267
Povezane teme

vežbanje

active studio

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.