Komentara: 1
Pregleda: 4058
Foto

"TH!NK" - novi edukativni centar za razvoj veština i talenata kod dece

10.03.2023. u 10:37h > 14:15
Sponzorisani sadržaj
Na adresi Boze Šarčevića 19 (kod OŠ "10. oktobar) otvoren je novi edukativni centar "TH!NK", a upis polaznika je u toku. Ovaj centar predstavlja mesto gde deca mogu da razviju svoje veštine i talente kroz širok spektar programa i kurseva.
"TH!NK" - novi edukativni centar za razvoj veština i talenata kod dece

Edukativni centar "TH!NK" nastao je spajanjem uspešnih školica sa teritorije našeg grada i kao zajednička ideja da se stvori nešto novo i ispirativno. 

"TH!NK" čine Međunarodna škola programiranja za decu "Logiscool" i Centar za strane jezike "Eloquence" koji u Subotici uspešno posluju nekoliko godina unazad. Kao novina, tu su Škola crtanja "Flying Colors" i Inovativni program za razvoj intelektualnih veština kod dece "LevelUP-8k" - objašnjavaja Žombor Roža, direktor novootvorenog edukativnog centra - Cilj nam je da učenje i intelektualne aktivnosti vratimo u "modu" i da zainteresovanima pružimo kvalitetno znanje koje mogu da koriste i koje zadovoljava zahteve tržišta, jer veoma je važno da deca budu kreatori svoje budućnosti, a ne stradalnici. Svako dete svoju budućnost upravo sad gradi.

Na sve aktivnosti Edukativnog centra "TH!NK" rodtelji mogu da upišu decu do 20. marta, pozivom na broj telefona 069/625-453, na mejl think.edu.hub.subotica@gmail.com, kao i putem Fejsbuk ili Instagram stranice

Logiscool je međunarodna škola programiranja koja funkcioniše u 35 zemalja. Program je namenjen deci od 7 do 18 godina, a časovi se odvijaju na srpskom i mađarskom jeziku. Polaznici uče kako da postanu kreatori digitalnog sveta i da naprave svoju igricu, aplikaciju, video sadržaj, program za računar i pametni telefon.

Trenutno u Logiscool - u deca mogu da se uključe na kurs Digital Discovery, koji predstavlja zanimljivu avanturu u digitalnom svetu, gde deca uče programiranje i kreiranje video igrica, digitalnu grafiku, robotiku, bezbednost na internetu, istorijat digitalnog sveta i mnoge druge zanimljive teme - priča Roža.

Eloquence nastao je pre 3 godine sa ciljem da se oni koji počinju ili se vraćaju učenju engleskog jezika oslobode treme i počnu aktivno da koriste ovaj svetski jezik. U ponudi su kursevi za sve uzraste i nivoe znanja (kursevi za predškolce, osnovce, srednjoškolce i odrasle, kao i pripremni kursevi za Cambridge ispite, IELTS kurs, kao i kursevi poslovnog engleskog), a upis je moguć toko cele godine.

- Stručni kadar ovog centra, kao i pažljivo odabrani nastavni materijali i sredstva omogućavaju razvijanje svih veština, odnosno čitanje, pričanje, pisanje i slušanje. Akcenat je na konverzaciji i funkcionalnoj upotrebi gramatike, koja se uvek polaznicima čini kao nerešiva misterija - navodi Dragana Škrbić profesorka engleskog jezika i književnosti, vođa škole "Eloquence".

LevelUp8K je edukativni program zahvaljujući kom deca od 7 do 14 godina razvijaju svoje kompetencije, kognitivne sposobnosti i veštine, tj. omogućava potpuni razvoj intelektualnih veština. 

Uz pomoć ovog programa deca mogu da razvijaju intelektualne veštine i skladu sa svojim talentom i interesovanjem na 10 intelektualnih područja, tako razlikujemo logičko-matematičku, muzičko-ritmičku, prostornu i vizuelnu, prirodnjačku, lingvističku i verbalnu, telesnu i motoričku, kreativnu, interpersonalnuintrapersonalnu, kao i duhovnu inteligenciju. Na svakom područjku deca pohađaju kurseve, uče i napreduju po modulima, gde svaki nastavni čas sadrži 8 komponenata od ukupno16 koji efikasno razvijaju dečji um i čine čas savremenim i zanimljivim - ističeŽombor Roža koji je i autor ovog programa - LevelUp 8K program počinje sa kursevima šaha, pod nazivom Chessclass. Šah dokazano razvija 60 intelektualnih veština, prema tome cilj ovog kursa nije da deca postanu šahovski takmičari, to je plus dejstvo koje može da se desi, već da primene u svakodnavnom životu i tokom učenja sve to na šta ih ova logička igra podstiče. Više detalja na Facebooku.

Flying Colors kreativne radionice obuhvataju kurseve crtanja, slikanja i vajanja koje vodi slikarka Nora Evetović.

U atelje mogu dolaziti polaznici koji nikada nisu imali slikarsko-vajarsko iskustvo. Cilj kursa je upoznavanje dece sa likovnim tehnikama, osnovnim sredstvima likovnog izražavanja kao što su boja, linija, svetlost, senka i kompozicija. Svi polaznici će imati pristup stručnoj literaturi, umetničkoj monografiji i sve što je potrebno za proširivnje znanja i veština. Materijal obezbeđuje škola a polaznici dobro raspoloženje - zaključuju iz jedinstvenog Edukativnog centra "TH!NK".

Sponzorisani sadržaj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 4058
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.