Komentara: 0
Pregleda: 5461

"SuDirekt 24" čeka nove kandidate na stručnoj obuci za službenike obezbeđenja

02.07.2020. u 13:51h
Sponzorisani sadržaj
"SuDirekt 24" čeka nove kandidate na stručnoj obuci za službenike obezbeđenja

Pre nego što zaduže uniforme i stanu na ulaz neke ustanove, radnici firmi koje se bave obezbeđenjem moraju da prođu obuku, koja je preduslov za polaganje stručnog ispita i dobijanje licence Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovu obuku mogu da prođu u subotičkoj firmi "SuDirekt 24", koju trenutno pohađa oko petnaestak kandidata, a u zavisnosti od interesovanja, naredna grupa trebalo bi da počne sa radom krajem meseca.

- Program stručne obuke za službenike fizičkog obezbeđenja i redarske službe traje 15 radnih dana, tokom kojih kandidati pohađaju predavanja i vežbe iz pet oblasti, kao što su pravna regulativa, pravila službe i ovlašćena službenika, pružanje prve pomoći, protivpožarna zaštita i samoodbrana, odnosno borilačke veštine. Svim kandidatima obezbeđeni su rekviziti, literatura i sve što im je potrebno da bi se pripremili za polaganje stručnog ispita - objašnjava Miloš Rašković iz firme "SuDirekt 24".

Ova oblast regulisana je 2017. godine Zakonom o privatnom obezbeđenju i detektivskoj delatnosti, koji propisuje obavezno licenciranje radnika koji rade na poslovima obezbeđenja, kao i preduzeća i preduzetnika koji se bave ovom delatnošću. Osim obuke, uslovi koje kandidati treba da ispune da bi dobili licencu podrazumevaju i da su državljani Republike Srbije, da imaju navršenih 18 godina, najmanje treći stepen srednjeg obrazovanja, psiho-fizičku spremu za obavljanje ovog posla, kao i da nisu kažnjavani niti krivično gonjeni.

- Nakon završene obuke, kandidati dobijaju potvrdu tome da su uspešno prošli obuku i to im je uslov za polaganje stručnog ispita u Ministartsvu unutrašnjih poslova. Kada polože stručni ispit, mogu da podnesu zahtev za izdavanje licence - dodaje Rašković. - Reč je o vrlo traženom zanimanju, za koje su naši sugrađani godinama unazad vrlo zainteresovani, a čija osnovna prednost je da po dobijanju licence vrlo lako pronalaze posao.

Za dodatne informacije i prijavu za stručnu obuku, zainteresovani kandidati mogu da se obrate na broj telefona 064/11-50-149.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 5461
Povezane teme
obuka za fizičko obezbeđenje licence za obezbeđenje obezbeđenje fizičko obezbeđenje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.