Komentara: 3
Pregleda: 1907

Subotički srednjoškolci na edukaciji iz finansijske pismenosti

12.02.2024. u 08:24h
Sponzorisani sadržaj
Krajem prošle godine započela je realizacija programa "Finansijska pismenost" za učenike srednjih škola. Srednjoškolci iz 20 gradova Srbije, među kojima je i Subotica, ukupno njih 1.500 steći će osnovna znanja o novcu, finansijskim tokovima, bankarstvu, investicijama, kreditima, kućnom budžetu.
Subotički srednjoškolci na edukaciji iz finansijske pismenosti

Edukaciju je osmislila “Grupa za obrazovanje” koju čine organizacije “Dostignuća mladih u Srbiji”, “Nordeus fondacija”, “Digitalna Srbija” i “Centar za promociju nauke”. Grupu učenika subotičke Hemijsko-tehnološke srednje škole obučavala je ProCredit banka, koja je uzela aktivno učešće u ovom projektu.

Subotički srednjoškolci na edukaciji iz finansijske pismenostiU tri ciklusa radionica iz finansijske pismenosti učenici su kroz aktivno učešće došli do novih saznanja iz sveta finansija. Sami su projektovali kućni budžet, upoznali se sa osnovnim bankarskim proizvodima, naučili ponešto o finansijskim institucijama, a sve kroz opuštenu atmosferu – rekao je Dragan Reščik iz ProCredit banke, koji je vodio radionicu - Iskreno verujemo da će funkcionalna znanja koja smo preneli učenicima u velikoj meri uticati na kvalitet njihovih budućih, za život važnih odluka. 

Inače, o finansijskoj pismenosti se u poslednje vreme sve više govori. U evropskim zemljama u nižem školskom uzrastu deca se upoznaju sa osnovnim pojmovima iz sfere finansija i bankarskih usluga.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 2 nedelje i 1 dan
Komentara: 3
Pregleda: 1907
Povezane teme

ProCredit banka

finansijska pismenost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.