Komentara: 2
Pregleda: 2305

"SMART edu&ca" vrši upis polaznika, otvorena vrata u petak

06.09.2021. u 13:51h
Sponzorisani sadržaj
Otvorena vrata u obrazovnom centru "Smart edu&ca" održaće se u petak, 10. septembra, u periodu od 18 do 20 časova. Zbog ograničenih kapaciteta neophodna je prijava.
"SMART edu&ca" vrši upis polaznika, otvorena vrata u petak

SuanPan aritmetika je trening moždanih centara koji primaju i prerađuju informacije. Međutim, da bismo mogli izvoditi kompleksne kombinacije potrebno je dosta vežbi i dobrih kognitivnih veština i sposobnosti. Kursom je podiže nivo koncentracije, vizuelizacije, memorije, analitičkog razmišljanja, logike i pažnje, odnosno celokupna sposobnosti da primimo i obradimo podatke koje dobijemo iz različitih izvora i pretvorimo u znanje. Krajnji cilj je povećan nivo koncentracije i pažnje.

- SuanPan mentalne aritmetike najefikasniji metod treninga mozga koji donosi odlične rezultate. To je sposobnost brzog i tačnog računanja, gde je osnovno sredstvo učenja i računanja "abakus", na kome se ceo koncept zasniva i pomoću čije se vizuelizacije dolazi do sjajnih rezultata. Nadograđuje se optimalan intelekualni razvoj na svim segmetnima a ne samo na logičko matematičkom polju - objašnjava Danijela Đedović iz Smart edu&ca - Pomoću kursa se unapređuju logičke sposobnosti i poboljšava se način na koji dete razmišlja, sluša, razume i obrađuje informacije. Ovakvom vrstom “treninga” podstiče se rad obe moždane hemisfere, razvijajući koncentraciju i pažnju, brzo računanje, memoriju, pamćenje, logičko i analitičko razmišljanje, maštu, kreativnost i sposobnost vizuelizacije kao i fascinantna odvojena pažnja. Program prate testovi koncentracije i pažnje čije izveštaje roditelji dobijaju periodično, a usmenu povratnu informaciju posle svakog časa.

Kurs traje osam meseci, a nastava se odvija jednom nedeljno u trajanju od 2 sata i 10 minuta (tri časa od po 40 min. sa dve petominutne pauze). Tokom časa se smenjuju različite aktivnosti, a svaki čas se završava didaktičkim igicama.

Rad sa decom odvija se u tri uzrasne grupe: od 5 – 6 godina, od 7 – 9 i od 10 – 14.

Sa decom rade diplomirani profesori razredne i predmetne nastave sa višegodišnjim iskustvom u nastavi, položenim državnim ispitom i licencom predavača SuanPan mentalne aritmetike. Rad se odvija u malim grupama, pa je moguće posvetiti dovoljno pažnje svakom detetu. Tokom čitavog kursa rad dece prate psiholog i pedagog našeg centra koji na osnovu niza testova pažnje prave detaljan izveštaj o napredovanju svakog deteta ponaosob!

NTC kroz igru – Upis na nov ciklus u NTC centru u Subotici

NTC radionice počinju sa jesenjim ciklusom tokom ove školske godine. Program se sastoji od različitih metoda i tehnika uz pomoć kojih se kod dece pospešuje funkcionalno znanje i asocijativno razmišljanje. NTC ih vraća igri, razmišljanju i pokušava da dokaže da je za dečiji mozak korisnije da se 15 minuta „muči“ da reši zagonetku, složi slagalicu, odgonetne misteriju, nego da sa dva prsta na ekranu pređe nivo video igrice.

- Radionice se održavaju tokom cele godine, raspoređene u dva ciklusa, jednom nedeljno od po 16 radionica. Radionice traju 60 minuta za najmlađe i Belu grupu, 90 minuta za ostale grupe i realizuju se jednom nedeljno. Tokom ciklusa je planirano da jedna od radionica bude sa nekim od članova NTC stručnog tima, koji čine autori programa sa saradnicima koji su doprineli razvoju programa. Upisujemo uzrast od 4 do 12 godine - precizira Đedović.

Brz život, previše vremena ispred televizora i svih drugih ekrana kojima su deca izložena, dovela su do toga da je svaka naredna generacija dece za 30 procenata slabija od one prethodne, navodi u više svojih intervjua dr Ranko Rajović autor NTC programa.

Više o programima smartedu.co.rs ili putem telefona 069-1246939, 064-1246939.

Otvorena vrata za sve zainteresovane su u petak 10. septembra od 18.00 – 20.00 časova, ul. Partizanska 14/3. Prijavu možete izvršiti i putem sajta.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2305
Povezane teme
ntc sistem učenja mentalna aritmetika ntc školica smart edu mentalna aritmetika za decu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.