Komentara: 0
Pregleda: 1274

Škola programiranja "Logiscool" organizuje zimske kampove

21.12.2020. u 11:00h
Sponzorisani sadržaj
Tokom zimskog raspusta škola programiranja "Logiscool" u Subotici organizovaće svoje međunarodno priznate kampove "Minecraft" i "Roblox". Kampovi su namenjeni deci uzrasta od 7 do 15 godina, a svaki polaznik dobiće dva poklon vaučera od 10 i 15 odsto popusta na prolećne kurseve. Prijave su otvorene do 31. decembra.
Škola programiranja "Logiscool" organizuje zimske kampove

Kako bi zimski raspust i slobodno vreme iskoristili za igru, ali i učenje i razvijanje novih veština, škola programiranja "Logiscool" pripremila je za decu uzrasta od 7 do 15 godina kampove svetski poznatih video igara, koje će se koristiti u edukativne svrhe. Kako objašnjava direktor Žombor Roža, video igra "Minecraft" pruža mnoštvo mogućnosti za kreiranje različitih inženjerskih projekata, za koje je polaznicima neophodno i znanje iz škole.

- U okviru ove igre polaznici će imati zadatak da izgrade kuću sa svim tehničkim elementima, sve do detalja da treba da reše i strujno kolo. To je veliki izazov za čije rešavanje im je potrebno vrlo složeno znanje iz fizike, koje kroz igru vrlo lako mogu da savladaju. Unutar igre takođe imaju takozvani "crveni kamen", koji predstavlja neiscrpan izvor energije koju mogu da koriste za razvijanje svoje kuće, struje i drugih elemenata - objašnjava Roža.

Kada je u pitanju kamp "Roblox", naš sagovornik ističe da je reč o nešto složenijoj video igri, koja pruža mogućnost da se unutar nje prave nove takmičarske igre ili zagonetke.

- "Roblox" je takva igra da omogućava igračima da kreiraju bilo koju vrstu igre koju mogu da zamisle, od uzbudljivih rizičnih prepreka do škakljivih zagonetki i još mnogo toga. Naši kamperi će naučiti kako da koriste brojne alate ove igre, kao i osnovne koncepte igre i nivoe dizajna u poznatom okruženju. Do kraja kampa polaznici će imati kolekciju igara koje će nadograde i podele sa svojim prijateljima - dodaje Roža.

Obrazovni program "Logiscool-a" je međunarodno priznat i uspešno se sprovodi u gotovo 20 zemalja poslednjih nekoliko godina. U zavisnosti od teme, glavna aktivnost kampa je kreativno stvaranje, tokom kojeg deca razvijaju intelektualne veštine, stiču nova znanja ili sprovode u praksi leksička znanja koja su stekla u školi. Po rečima direktora, posebna pažnja je posvećena i tome da se rad u kampovima odvija u skladu sa uslovima koji odgovaraju zdravstvenim propisima i posebnim protokolom za zaštitu od virusa.

- Zimski kampovi će se realizovati od 4. do 15. januara naredne godine, a rad će biti organizovan u manjim grupama od po pet polaznika. Deca mogu da učestvuju u aktivnostima svakog radnog dana u dva termina, od 8 do 12 časova i od 14 do 18 časova, a čekaju ih mladi i testirani predavači i animatori koji će ih naučiti kako da programiraju i koriste video igre u edukativne svrhe, razvijaće njihove intelektualne veštine, a takođe će im obezbediti slobodne aktivnosti u vidu kviza znanja ili raznih izazova. Sve će se odvijati u inspirativnom okruženju, modernim učionicama i klupskoj sobi koja odgovara svim potrebama, a polaznici će imati obezbeđena i dva obroka dnevno - poručuje Roža.

Sve polaznike zimskog kampa očekuju i dva poklon vaučera na prolećne kurseve, pri čemu je prvi sa 15 odsto popusta namenjen njima, a drugi sa 10 odsto popusta mogu da poklone drugaru i tako zajedno pohađaju željeni kurs. Više detalja o kampovima i kako da se prijavite možete pronaći na sajtu i Fejsbuk stranici škole, a za dodatne informacije možete pozvati direktore "Logiscool-a" u Srbiji, Zoricu Sentpeteri (069/625-546) ili Žombora Rožu (069/625-453).

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 2 meseca i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1274
Povezane teme
škola programiranja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.