Komentara: 3
Pregleda: 18470

Serološki testovi na prisustvo antitela na korona virus od sada i u "Humalabu"

31.07.2020. u 12:00h
Sponzorisani sadržaj
U laboratoriji "Humalab" možete uraditi serološki test SARS CoV-2 na pojedinačna antitela IgM akutnu-trenutnu i IgG infekciju koja prolazi. Za potrebe testiranja uzima se venska krv, a nije potrebna nikakva prethodna priprema, jer uzimanje hrane i pića ne utiče na rezultate analize.
Serološki testovi na prisustvo antitela na korona virus od sada i u "Humalabu"

Da bi se detektovala antitela klase IgM u krvi, treba da prođe od pet do sedam dana od početka ispoljavanja simptoma, dok za antitela klase IgG treba da prođe tri do četiri nedelje od početnih simptoma, objašnjavaju iz laboratorije "Humalab".

Međutim, zbog nemogućnosti da se serološki test uradi odmah jer nije prošlo dovoljno vremena, a da bi pomogli u dijagnostici ove bolesti, "Humalab" u saradnji sa doktorima poliklinike "Kuća zdravlja", nakon pregleda izabranog lekara, uzorkuje krv na krvnu sliku, KKS, CRP, LDH, AST i ALT, što se pokazalo kao znatno pouzdaniji metod.

- Glavna odstupanja, koja smo uočili kod odraslih pacijenata sa nepovoljnim ishodom na virus covid-19, jesu snižen broj leukocita, limfocita i trombocita kod krvne slike, dok su LDH, ALT, AST i CRP povišeni. Sa ovakvim nalazom, pacijent se odmah upućuje na CT pluća, koji je pouzdaniji od rendgena jer je na njemu moguće videti mnogo više, na osnovu čega se postavlja dijagnoza i takvi pacijenti se dalje upućuju u covid ambulantu - objašnjavaju iz laboratorije "Humalab".

Laboratorija "Humalab" nalazi se u okviru poliklinike "Kuće zdravlja" na Senćanskom putu 3, a za više informacija možete pozvati na broj telefona 024/55-75-75. Radno vreme poliklinike je radnim danim od 7 do 20 časova, a subotom od 8 do 13 časova.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 3 meseca i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 18470
Povezane teme
kuća zdravlja korona virus humalab
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.