Komentara: 3
Pregleda: 3765

Probudite kreativnost, ideje i logiku vaše dece: SuanPan mentalna aritmetika i NTC radionice

22.09.2023. u 17:49h
Sponzorisani sadržaj
"Smart edu&ca centar" (Partizanska 14/3) u utorak, 26. septembra, od 18.30 časova otvara vrata za svu decu i roditelje koji žele da se informišu o njihovim programima - SuanPan mentalnoj aritmetici i NTC radionicama, kako bi na vreme rezervisali svoje mesto. Upis dece je u toku.
Probudite kreativnost, ideje i logiku vaše dece: SuanPan mentalna aritmetika i NTC radionice

Za sve koji žele da svom detetu omoguće stimulativno okruženje koje će povoljno uticati na  razvoj njihovog intelekta, razmišljanje, koncentraciju i pamćenja, "Smart edu&ca centar", iza koga stoji desetogodišnje iskustvo, i ove godine je pripremio programe SuanPan mentalne aritmetike i NTC radionice, sa kojima će roditelji imati priliku da se upoznaju u utorak.

 - SuanPan aritmetika predstavlja obrazovno - razvojni program, pomoću koga se kod vašeg deteta trajno unapređuju intelektualne sposobnosti. U osnovi, deca uče da izvode osnovne matematičke operacije na abakusu (računaljka), koristeći istovremeno prstiće i leve i desne ruke. Na taj način, podstiče se rad obe moždane hemisfere. Dugo se smatralo da grafomotorika ne utiče na razvoj mozga, ali sada se pouzdano zna da je ona jako bitna za dalji razvoj celokupnih intelektualnih mogućnosti. Cilj SuanPan mentalne aritmetike nije učenje matematike, već se uz primenu računskih operacija i kombinacija na računaljci, razvijaju veze i jačaju centri koji su zaduženi za analitiku, memoriju, pažnju, povezivanje i drugi važni centri koji deci olakšavaju prevazilaženja prepreka u učenju - dete brže čita/ili lak[e savlada tehniku čitanja, lakše pamti, jednostavnije uči pesmice, brže usvaja nove reči, proširuje vokabular - to je sve zahvaljujući mentalnoj aritmetici. Ovaj program utiče i na poboljšanje pažnje i koncentracije, dodatno podstičući kod dece razvoj samopouzdanja - kaže Danijela Đedović, diplomirani pedagog, i vlasnik  "Smart edu&ca centra".

Probudite kreativnost, ideje i logiku vaše dece: SuanPan mentalna aritmetika i NTC radioniceMentalna aritmetika je namenjena deci uzrasta od 5 do 14 godina, u tri uzrasne grupe, i na dva nivoa - osnovni (sabiranje i oduzimanje) i napredni (množenje i deljenje). Na kraju osmomesečnog programa, kao nagrada za trud, rad i napredak, odnosno potvrda da su nešto sjajno uradili, svake godine organizuje se svečana dodela diploma, koja je protekle nedelje upriličena za prošlogodišnje polaznike.

 - Diplome su potvrda i nagrada, podsticaj za primećen trud, rad i angažovanje. Na kraju jednog ciklusa vrednog rada, sledi nagrada koja će, uz pohvale i ohrabrenja, polaznicima biti delotvornija i dovoljno vredna da bi se ponovila. Smatramo da je važno deci pokazati da se radujemo svakom njihovom uspehu. To je putokaz za neke nove ciljeve. Pohvalu i ohrabrenje zaslužuju uložen trud i vreme, ne samo rezultat. Takvi obrasci komunikacije direktno utiču na samopouzdanje dece, te bi ih trebalo primenjivati u svakoj prilici.

Probudite kreativnost, ideje i logiku vaše dece: SuanPan mentalna aritmetika i NTC radioniceOsim što organizuje časove mentalne aritmetike, ovaj centar je i zvanični NTC centar, i to prvi u Srbiji van Beograda. NTC radionice namenjene su deci uzrasta od 3 do 12 godina, u različitim starosnim grupama. 

 - NTC program razvio je Ranko Rajović.  NTC podrazumeva niz različitih aktivnosti i igara za decu, zasnovanih na onome što znamo o razvoju mozga. Dokazano je da one imaju pozitivan efekat na razvoj dečjeg potencijala, a ključni faktor NTC radionica je igra, kroz koju deca uče i stiču nova saznanja.. Oba programa koja nudimo jesu stimulativna okruženja, zahvaljujući kojima deca postižu bolje rezultate. Prosečna deca koja borave u stimulativnom okruženju, postižu bolje rezultate od nadarene dece koja su u nestimulativnom okruženju. Nije uvek sve do genetike, jako je bitno u kakvom okruženju će dete da odraste i razvija se. Rana stimulacija značajno podstiče sve rezvojne benefite dece pa je njihovo uključivanje u razvojne programe višestruko blagotvorno.

Probudite kreativnost, ideje i logiku vaše dece: SuanPan mentalna aritmetika i NTC radionicePredavači koji rade u ovom centru su, u skladu sa uzrasnom grupom, vaspitači, učitelji i nastavnici koji imaju dugogodišnje iskustvo i metodike rada u radu sa ovom uzrasnom populacijom.

Za sve dodatne informacije možete posetiti njihove fejsbuk stranice - NTC i SuanPan, instagram profil ili pozvati broj telefona 064/12-46-939.

Sponzorisani sadržaj
Dodela diploma za SuanPan aritmetiku Dodela diploma za SuanPan aritmetiku Dodela diploma za SuanPan aritmetiku Dodela diploma za SuanPan aritmetiku Dodela diploma za SuanPan aritmetiku Dodela diploma za SuanPan aritmetiku Dodela diploma za SuanPan aritmetiku Dodela diploma za SuanPan aritmetiku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 3765
Povezane teme

ntc sistem učenja

ntc školica

suanpan

danijela đedović

smartedu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.