Komentara: 2
Pregleda: 2689

Prenatalni test u kojem učestvuju i tate dostupan u celoj Srbiji

08.12.2020. u 14:40h
Sponzorisani sadržaj
Kompanija "Premium Genetics" iz Novog Sada je na tržište Srbije donela najobuhvatniji neinvazivni prenatalni test najnovije generacije "VERAgene", koji dodatno nudi prenatalnu analizu na 100 monogenetskih bolesti, jedini na svetskom tržištu.
Prenatalni test u kojem učestvuju i tate dostupan u celoj Srbiji

Neinvazivni prenatalni testovi su već nekoliko godina prisutni u Srbiji i sve više trudnica se odlučuje da na ovaj način proveri genetsko zdravlje svoje bebe. Kako objašnjavaju iz kompanije "Premium Genetics", ova skrining metoda može pomoći da se izbegnu invazivne procedure poput amniocenteze, i veoma pouzdano daje odgovore na mnoga pitanja koja muče buduće majke.

- Iako su se neinvazivni prenatalni testovi ranije preporučivali samo trudnicama starijim od 35 godina, u poslednje vreme se savetuju apsolutno svim budućim majkama. Statistički podaci govore da su veći procenat dece sa Daunovim sindromom rodile upravo trudnice mlađe od 35 godina, posebno zato što za njih ne postoje protokoli. S obzirom na rizike koje nosi amniocenteza, neinvazivni prenatalni testovi dobijaju sve veće poverenje trudnica - kažu iz kompanije "Premium Genetics", dodajući da su prenatalni testovi su, pre svega, veoma komforni za trudnicu i, što je najvažnije, potpuno bezbedni kako za majku, tako i za bebu. - Iz izuzetno malog uzorka venske krvi majke, analizirajući DNK bebe koja pluta po majčinoj krvi, u najranijoj fazi trudnoće možemo precizno videti genetsko zdravlje bebe.

Ova renomirana kompanija je na tržište Srbije donela prenatalni test najnovije generacije "VERACITY" i dodatnu opciju u vidu testa "VERAgene", koji je ispravio sve nedostatke testova prethodnih generacija i upravo zbog toga nosi najveću pouzdanost i tačnost rezultata.

OMILJENI PRENATALNI TEST POZNATIH I USPEŠNIH MAMA - Mnoge uspešne žene u Srbiji se odlučuju da u trudnoći urade "VERAgene" prenatalni test. Svesne rizika kojima se izlažemo, stresa i sve kasnijeg začeća trudnoće, trudnice se veoma dobro informišu pri izboru prenatalnog testa. Tako su i naše poznate mame najčešće birale "VERAgene" test, a među roditeljima koji su se odlučili za ovaj test bili su, između ostalih, Aleksandra Prijović i Filip Živojinović, Goga Sekulić i Uroš Domanović, Nikola Rokvić i Bojana Barović, Ana Sević i Danijel Nedeljković, Slobodan Vasić i Jelena Karagić, kao i mnogi drugi.

- Testove "VERACITY" i "VERAgene" izvodi laboratorija "NIPD Genetics", koja ima patentiranu sopstvenu tehnologiju ciljane analize sekvenci. To faktički znači da, za razliku od testova koji rade analizu svih hromozoma, pa čak i onih hromozoma čiji poremećaji u broju ili strukturi nisu kompatibilni sa životom, mi analiziramo samo one hromozome koji su suštinski bitni, čak preciznije, samo specifične delove hromozoma koji nose informacije o traženim aneuploidijama. S obzirom na preciznost analize, sumnjive regije se čitaju prosečno 400 puta, što je čak i do 10 puta više od ostalih prenatalnih testova. To je razlog najmanjeg broja lažno pozitivnih rezultata i najveće pouzdanosti našeg testa - objašnjavaju iz kompanije "Premium Genetics", koja poseduje sopstvenu tehnologiju preciznog merenja količine bebine DNK u krvi majke, što je najveća garancija pouzdanosti rezultata testa. - Relevantni svetski zdravstveni vodiči su stanovišta da se rezultati prenatalnog testa izdati sa manje od 4 odsto fetalne frakcije (bebine DNK) ne mogu smatrati pouzdanima. Na ovo posebno obratite pažnju pri izboru prenatalnog testa. Američka asocijacija ginekologa i Američka asocijacija genetičara su stava da na svakom izveštaju prenatalnog testa, fetalna frakcija i njena vrednost moraju biti jasno izraženi.

Kako Test "VERACITY" je jedini test koji analizira mikrodelecione sindrome, čak i kod blizanačkih trudnoća, a laboratorija "NIPD Genetics" poseduje CLIA i CAP akreditacije, što je svrstava u sam svetski vrh. Velika novina u svetu neinvazivnog prenatalnog testiranja se pojavila upravo u vidu "VERAgene" testa, koji je doneo apsolutnu revoluciju u odnosu na ponude ostalih laboratorija.

- "VERAgene" predstavlja apsolutno najobimniji i najobuhvatniji prenatalni test na svetu. Pored analize najčešćih aneuploidija, odnosno hromozomskih abnormalnosti, kao i mikrodelecionih sindroma, ovaj test omogućava analizu čak 100 monogenskih bolesti i to već od 10. nedelje trudnoće. Za ovaj test se, pored uzorka venske krvi majke, uzima i bris unutrašnje strane obraza biološkog oca bebe. Sam nalaz, ukoliko je pozitivan, potvrđuje se u "NIPD Genetics" laboratoriji i izveštaj o monogenskim bolestima je, kao takav, klinički apsolutno validan, te nema potrebe za dodatnim analizama i dodatnim troškovima - ističu iz kompanije "Premium Genetics".

Monogenske bolesti pogađaju različite organe i sisteme organa, a veliki broj njih može biti uzročnik neuroloških smetnji, intelektualne ometenosti, imunodeficijencije, zaostajanja u rastu i razvoju, infertiliteta, metaboličkih poremećaja, gubitka sluha ili vida. Svi možemo biti nosioci mutacije na genu odgovornom za nastanak neke od monogenskih bolesti, a da toga nismo svesni. To ne znači da smo oboleli ili da imamo bilo kakve simptome, ali ako su oba roditelja nosioci mutacije na istom genu, postoji velika šansa da dođe do oboljenja u narednoj generaciji. Zahvaljujući superiornoj tehnologiji, "VERAgene" može precizno da testira ova stanja i tako pomogne roditeljima i lekarima da na osnovu validnih i preciznih informacija donesu najbolju odluku o daljem vođenju trudnoće i potencijalnom kliničkom tretmanu i primeni ranih intervencija. "VERAgene" je validiran i za blizanačke trudnoće, kao i za trudnoće nastale vantelesnom oplodnjom.

- S ponosom ističemo da je "NIPD Genetics", odnosno "VERAgene" prenatalni test zbog izuzetnog doprinosa nauci, kroz patentiranje jedinstvene tehnologije, nagrađen za inovativnost 2019. godine - otkrivaju iz kompanije "Premium Genetics".

Iako je cena "VERACITY" testa svuda u svetu dosta visoka, kompanija se potrudila da trudnicama u Srbiji omogući test po najnižoj ceni već od 490 evra, što predstavlja jednu od najpovoljnijih cena na našem tržištu. Test je moguće uraditi u svakom gradu u Srbiji, a više informacija možete pročitati ovde.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2689
Povezane teme
prenatalni test
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.