Komentara: 0
Pregleda: 3766
Foto

Pravni fakultet dočekao brucoše

08.10.2021. u 15:04h
Sponzorisani sadržaj
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Subotici danas je organizovao svečani prijem za devetu generaciju studenata, koji će u školske klupe sesti u ponedeljak, kada će za njih i zvanično početi akademska godina.
Pravni fakultet dočekao brucoše

Studenti prve godine Opšteg prava danas su imali priliku da se upoznaju sa fakultetom, osobljem i svojim kolegama, kao i da dobiju informacije koje će im u naredne četiri godine biti od koristi. Brucoškinja Marija Vuković kaže da je spremna da uči i odgovori na sve izazove, na šta ju je dobro pripremila prethodno završena gimnazija.

- Ovaj fakultet sam odabrala zato što su mi roditelji od malena govorili da volim da izigravam advokata i isterujem pravdu, tako da mislim da mi ovaj fakultet pristaje i definitivno želim da radim posao u struci nakon što ga završim. Očekujem da me dobro pripremi, da nemam nikakve poteškoće i da lako mogu da savladam sve probleme koje mi donese kasnija karijera - rekla je samouvereno Vuković.

Njena koleginica, Nevena Kovačević, kaže da je fakultet upisala po preporuci i da joj je za sada najvažnije da ga završi, dok će planove za dalju karijeru krojiti vremenom, u skladu sa svojim interesovanjima.

- Smatram da imam određene sposobnosti koje ovaj fakultet traži, kao i dalji posao. Od fakulteta ne očekujem toliko mnogo, koliko očekujem od sebe. Veća očekivanja imam od sebe, dok od fakulteta očekujem da sve bude po pravilu, onako kako treba i zaista verujem u to da su s pravom najbolji - poručila je Kovačević.

Brucošima je ispred Studentske službe dobrodošlicu poželela Ivana Radonjić Bakoš, koja im je predočila brojne pogodnosti koje im ova visokoškolska jedinica u Subotici pruža. Uz kvalitetne studije u svom gradu i posvećen nastavni kadar, budući pravnici mogu da ostvare pravo i na stipendiju tokom školovanja, a tu je i mogućnost obavljanja prakse u sudovima i tužilaštvu, kod advokata, notara i javnih izvršitelja, tako da diplomci karijeru započinju sa solidnim iskustvom.

- Danas možemo da kažemo da smo veoma zadovoljni rezultatima koje smo ostvarili nakon mukotrpnog rada svih ovih godina, a takođe smo zadovoljni odzivom i upisom studenata u ovu školsku godinu, budući na epidemiološku situaciju koja nas je zadesila. Našim studentima želimo puno sreće u radu i studiranju, da steknu znanja koja su im potrebna da bi jednog dana bili dobri diplomirani pravnici i da što produktivnije iskoriste vreme provedeno na našem fakultetu - poručila je Radonjić Bakoš.

Tokom ove godine uspešno je okončan i postupak reakreditacije visokoškolske jedinice u Subotici.

Sponzorisani sadržaj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 3766
Povezane teme
pravni fakultet Pravni fakultet za privredu i pravosuđe
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.