Komentara: 9
Pregleda: 9600
Foto

Novi vagoni iz "Tatravagonke Bratstva" ponovo na šinama, traže se i radnici više

12.08.2020. u 17:00h
Sponzorisani sadržaj
Otkako je 2011. godine slovačka "Tatravagonka" kupila subotičko "Bratstvo", u kompaniju je uloženo preko 13 miliona evra, a čak 95 odsto proizvoda plasira se na tržište zemalja zapadne Evrope. U kompaniji je trenutno zaposleno preko 500 radnika, a kako se od septembra planira nova proizvodna linija, otvorena su i nova radna mesta za radnike mašinske struke.
Novi vagoni iz "Tatravagonke Bratstva" ponovo na šinama, traže se i radnici više

S tradicijom dugom preko 130 godina, "Tatravagonka Bratstvo" se bavi rekonstrukcijom, revizijom i reparacijom svih tipova šinskih teretnih vagona. Međutim, kako se poslovanje kompanije stabilizovalo, plan je da se ode i korak dalje, te da novi vagoni ovog, nekadašnjeg giganta, ponovo zabruje na šinama.

- Ove godine smo započeli izgradnju nove, moderne proizvodne hale, čiji završetak se planira do kraja godine, nakon čega će kompanija ponovo proizvoditi teretne vagone svih vrsta i tipova. Dakle, sve komponente će se proizvoditi u Subotici i kompletno nov vagon će izlaziti iz fabrike, što "Tatravagonka Bratstvo" jako dugo nije radila - kaže Slađana Đurić, referent za ljudske resurse. - Do sada su renovirane uprave zgrade i deo starih proizvodnih hala, mnogo je investirano u novu tehnologiju, mašine i opremu za modernu laboratoriju, a od septembra krećemo sa novom proizvodnom linijom i biće nam potreban veći broj radnika mašinske struke.

Radna mesta su već otvorena, a obrazovni profili koji se traže su bravar, zavarivač i vođa odeljenja  u pogonu proizvodnje, koji će na svoja radna mesta doći u septembru, kada i krene nova proizvodna linija.

- Benefiti koje nudimo našim zaposlenima su redovna i stimulativna primanja, topli obrok, stimulacije i bonusi, 13. platu, sportske aktivnosti, a ono što je možda još i važnije, jeste da imaju mogućnost napredovanja, kao i pohađanja raznih kurseva i obuka - dodaje Đurić. - Izuzetno smo ponosni na to što, uprkos svim poteškoćama koje je donela pandemija korona virusa, nijedan naš radnik nije otpušten, a ni u jednom trenutku nije bilo kašnjenja isplata zarada.

 

Zainteresovanim kandidatima traženih profila, "Tatravagonka Bratstvo" pruža mogućnost i da svakog utorka i četvrtka, u periodu od 10 do 14 časova, dođu u kompaniju (Bikovački put 2) i ostave svoju biografiju, a tamo će ih dočekati naša sagovornica, koja će porazgovarati sa kanditatima i pružiti detaljne informacije o mogućnostima zapošljavanja.

Sponzorisani sadržaj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 6 dana
Komentara: 9
Pregleda: 9600
Povezane teme
fabrika bratstvo fabrika vagona subotica tatravagonka vagon
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.