Komentara: 1
Pregleda: 5464

Novi studijski programi na Ekonomskom fakultetu

01.03.2021. u 14:20h
Sponzorisani sadržaj
Ekonomski fakultet u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu, upravo je završio proces akreditacije novih, inoviranih studijskih programa na sva tri nivoa akademskih studija, koje će zainteresovani kandidati moći da upišu već u školskoj 2021/2022. godini.
Novi studijski programi na Ekonomskom fakultetu

Ekonomski fakultet u Subotici je savremena naučno-obrazovna institucija sa tradicijom dugom 60 godina, koju karakteriše otvorenost prema novim trendovima kako u obrazovnom, tako i u naučno-istraživačkom radu. S tim u vezi, fakultet je intenzivnim praćenjem i prihvatanjem relevantnih promena u okruženju upravo završio proces akreditacije novih studijskih programa na osnovnim, master i doktorskim studijama, čime su obezbeđeni preduslovi za sticanje modernih znanja i veština budućih studenata ekonomije, menadžmenta i poslovne informatike.

- Na osnovnim akademskim studijama akreditovani su studijski programi Ekonomija i Poslovna informatika. U okviru studijskog programa Ekonomija, budući studenti se mogu profilisati u okviru nekog od izbornih područja, kao što su Međunarodna ekonomija i biznis, Finansijski menadžment, Marketing, Agrobiznis i ruralni razvoj, Menadžment i biznis, Računovodstvo i revizija, Trgovinski marketing i menadžment, dok je po studijskom programu Poslovna informatika, Ekonomski fakultet u Subotici kao utemeljivač ujedno i lider u obrazovanju i istraživanjima u ovoj oblasti u zemlji - objašnjava doc. dr Vuk Vuković, prodekan za osnovne i master studije na Ekonomskom fakultetu.

Kada su u pitanju master akademske studije, akreditovani su studijski programi Digitalni marketing, Finansijski i bankarski menadžment, Liderstvo i menadžment ljudskih resursa, Međunarodna ekonomija i biznis, Agrobiznis menadžment, Multikanalna trgovina, Računovodstvo i revizija i Poslovna informatika.

- Svi studijski programi su zasnovani na standardima i preporukama svetski priznatih udruženja i usaglašeni su sa sličnim studijskim programima na univerzitetima u svetu - dodaje doc. dr Vuković. - Ekonomski fakultet u Subotici je u protekle tri godine podmladio nastavnički kadar koji je sposoban da iznese sve zahteve i izazove sadržane u novoakreditovanim studijskim programima. Saradnja sa privredom kroz realizaciju stručnih praksi i stipendija, gostujućih predavanja stručnjaka iz privrede je podignuta na vrlo visok nivo, kako bi se studentima omogućilo zbližavanje teorijskih i praktičnih znanja.

Više informacija o svim studijskim programima, zainteresovani kandidati mogu da pogledaju na stranici Upis 2021 - za buduće studente.

Za vreme studija, studenti Ekonomskog fakulteta mogu steći i međunarodno priznate sertifikate ECL i ECDL, a fakultet je jedinstven i po tome što se na njemu mogu steći elitni sertifikati za SAP konsultante

Uz to, fakultet posredstvom LinkedIn-a kontinuirano širi bazu bivših studenata – alumnista. Detalji o tome šta i gde rade alumntisti Ekonomskog fakulteta nalaze se na stranicama Ekonomija alumni i Poslovna informatika alumni.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 5464
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.