Komentara: 0
Pregleda: 1803

Naučite strani jezik uz kurseve Akademije Oxford

14.08.2020. u 10:00h
Sponzorisani sadržaj
Ukoliko živite u Subotici ili okolini, pohađanje nastave stranih jezika je vrlo jednostavno, jer Akademija Oxford organizuje za sve zainteresovane polaznike kurs engleskog, mađarskog, nemačkog, ruskog, norveškog, ali i mnogih drugih svetskih jezika po pristupačnim cenama. U ponudi je i kurs srpskog jezika za strance, a nastava se organizuje uz poštovanje trenutno aktuelnog jezičkog standarda.
Naučite strani jezik uz kurseve Akademije Oxford
Foto: Freepik.com (Pressfoto)

Sigurno ste mnogo puta čuli da je "čovek bogat onoliko koliko jezika govori". Međutim, ono što se uz tu tvrdnju često ne pominje, jeste da znanje stranih jezika otvara mnoga vrata u poslovnom svetu, pogotovo kada je u pitanju engleski jezik, koji je službeni u mnogim zemljama.

Jedan od načina da steknete potrebna znanja stranog jezika, jeste da pokušate samostalno da ga učite, što ne košta ništa, ali je mnogo zahtevnije, a ujedno i vrlo upitno kakav se kvalitet postiže. Drugi način, koji je uvek preporučljiv, jeste stručni kurs engleskog jezika, ali i nemačkog, mađarskog, ruskog, norveškog ili bilo kog drugog stranog jezika, što iz Akademije Oxford ističu da je "karta za bolju budućnost".

- Možda će neko reći da je to čisto bacanje novca, ali tek kada pokuša samostalno da uči bilo koji strani jezik, razumeće zašto je uvek bolje pohađati specijalizovani kurs nemačkog ili ma kog drugog jezika, nego da ga učiti samostalno - objašnjavaju iz Akademije Oxford. - Čak i ako niste do sada shvatili zbog čega je toliko važno da učite strane jezike, shvatićete već prilikom prvog radnog angažovanja. Naime, većina uspešnih kompanija, što domaćih, što inostranih, znanje jezika na određenom nivou navodi kao imperativ za mnoge radne pozicije. Pod pretpostavkom da imate samo osnovno znanje, na primer, engleskog jezika i da konkurišete u kompaniji koja sarađuje sa strancima, gotovo je sigurno da vas neće izabrati, prosto jer je neophodno da vaše znanje jezika bude na višem nivou, kako usmeno, tako i u pisanoj formi. Naravno, uvek postoje radna mesta za koja nije iznet takav zahtev, ali je upitno koliko su dobro plaćeni radnici na takvim pozicijama.

S obzirom na to da Zajednički evropski referentni okvir za jezike (The Common European Framework for languages) propisuje šest nivoa, počev od A1 kao osnovnog, pa do C2 kao višeg naprednog nivoa, Akademija Oxford nudi mogućnost svim zainteresovanim polaznicima da steknu osnovna znanja, ali i da unaprede postojeća iz odabranog stranog jezika po pristupačnim cenama.

- Nastava se organizuje kako u grupi, tako i u individualnoj formi, gde časove pohađa samo jedan polaznik. Ovde je nešto drugačiji princip organizacije, kao i datum početka nastave, jer ostavljamo mogućnost svima koje interesuje individualni kurs jezika da se sa profesorom dogovore kada će nastava početi i kojim tempom će se organizovati časovi. Preciznije rečeno, ovaj tip edukacije može da bude organizovan u bilo kom trenutku u toku godine - poručuju iz Akademije Oxford.

Ukoliko, pak, nekome više odgovara da nastavu pohađa u okviru grupe, potrebno je da se prijavi kad god poželi i pričeka formiranje grupe, kako bi kurs željenog jezika mogao da bude organizovan na taj način. Iako obuke tog tipa obično počinju tokom septembra/oktobra i februara/marta, grupni kurs stranih jezika se organizuje i tokom ostalih meseci, ako se oformi grupa.

- Mada se u ponudi za sada nalaze kursevi engleskog, nemačkog i mađarskog jezika, ali i srpskog jezika za strance, kao i kursevi norveškog i ruskog jezika koji se organizuju u prostorijama škole, u ponudi su još i kursevi italijanskog, francuskog, španskog i grčkog, koji će biti organizovani onlajn - navode iz Akademije Oxford. - Maksimalno poštujemo sve zakonom propisane mere usled pandemije korona virusa, te pratimo celokupnu epidemiološku situaciju, a u skladu s tim, može eventualno doći do promena u načinu organizacije klasičnog tipa nastave, koja će u tom slučaju biti održana onlajn. Naravno, podrazumeva se da će svi prijavljeni o tome na vreme biti obavešteni.

Prijavu na željeni kurs stranog jezika možete podneti direktno u poslovnici Akademije Oxford, koja se nalazi na adresi Korzo 1/4 ili putem telefona 024/555-622 i 069/30-80-622, u periodu od 8 do 18 časova radnim danima, kao i subotom od 9 do 14 časova. Ukoliko vam više odgovara, osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja i broj telefona) može poslati i na mejl adresu subotica@akademijaoxford.com.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1803
Povezane teme
strani jezici subotica kursevi jezika engleski jezik ruski jezik nemački jezik akademija oxford učenje jezika
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.