Komentara: 0
Pregleda: 1284

Nastavak "RILIAM" projekta Visoke tehničke škole strukovnih studija

29.06.2021. u 16:00h
Sponzorisani sadržaj
Uvodna konferencija Interreg IPA - CBC projekta "RILIAM I-4.0" održaće se u četvrtak u prostorijama kompanije "Digital hive". Na konferenciji će se predstaviti projektni partneri, odnosno predstavnici pojedinih kompanija uključenih u projekat.
Nastavak "RILIAM" projekta Visoke tehničke škole strukovnih studija

Projekat pod nazivom "Regionalna inovaciona laboratorija za industrijsku automatizaciju i mehatroniku – Industrija 4.0 – RILIAM I-4.0", čiji je glavni nosilac Visoka tehnička škola strukovnih studija, nastavak je uspešno završenog projekta "RILIAM".

Cilj projekta je ojačanje i proširenje saradnje koja je uspostavljena tokom prethodnog projekta između članova projektnog konzorcijuma, kojeg čine Visoka tehnička škola strukovnih studija, Univerzitet u Segedinu, Trgovačka i industrijska komora Okruga Čongrad i Poslovni Inkubator Subotica kao partneri, odnosno preduzeća, preduzetnika, studenata i drugih zainteresovanih koji su bili i koji će biti uključeni u projektne aktivnosti.

Opšti cilj projekta je podsticanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća putem prekograničnog programa pripravništva. Razmena znanja, umrežavanje i izgradnja profesionalnog iskustva biće karakteristični za novu akciju kroz prekograničnu mobilnost, a u okviru pripravništva, studijskih poseta, radionica i konferencija za studente i predstavnike preduzeća. Studenti, mladi stručnjaci i preduzetnici na ovaj način će steći praktično znanje i uvid u poslovanje uspešnih preduzeća u zemljama partnera.

Osim ovih aktivnosti, predviđeno je i dodatno osavremenjivanje laboratorija partnerskih visokoškolskih ustanova, nabavkom savremenih uređaja iz oblasti mehatronike.

Ukupan budžet projekta iznosi blizu 400 hiljada evra, od čega je iznos sredstava Evropske unije  oko 340 hiljada evra. Projekat je počeo 1. februara ove godine i traje 18 meseci.

Sponzorisani sadržaj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1284
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.