Komentara: 1
Pregleda: 5853
Foto

Izrada ortopedskih uložaka po meri korisnika

15.09.2021. u 18:30h
Sponzorisani sadržaj
Ukoliko su vam potrebni ortopedski uloški, u prodavnici "Dunav ortopedsko" možete da ih napravite po vašoj meri, zahvaljujući savremenoj tehnologiji koja uloške izrađuje na osnovu dijagnostike stopala korisnika. Takođe, svi zainteresovani imaju mogućnost i da obave pregled stopala, koji je besplatan i neobavezujući.
Izrada ortopedskih uložaka po meri korisnika

Ortopedski ulošci namenjeni su prevenciji i lečenju gotovo svih vrsta deformiteta stopala, a kako objašnjava Branko Paljević, direktor preduzeća "Dunav ortopedsko", mogu da ih koriste kako deca, počev od treće godine života, tako i odrasli, za koje ne postoji gornja starosna granica. Kada su u pitanju vrste uložaka, mogu biti terapeutski, sportski i rasteretni, a svaki od njih se izrađuje po meri i u skladu s potrebama korisnika.  

- Naši ortopedski ulošci se izrađuju na najsavremenijoj kompjuterizovanoj opremi po meri i dijagnostici stopala svakog pojedinačnog korisnika. Sam proces izrade se sastoji iz statičkog i dinamičkog snimanja stopala i gravitacionih tačaka tela, koje se obavlja preko baropodometrijske platforme i podoskena. Potom sledi analiza i dijagnostikovanje očitanih rezultata, te kreiranje odgovarajućeg ortopedskog uloška koji se izrađuje u robotizovanoj CAD-CAM mašini i to od osam vrsta specijalnih EVA blokova različite tvrdoće, čija se primena određuje u sklopu analize snimljenih rezultata. Tako je svaki naš uložak unikatan i može da se desi da dva uloška za istu osobu budu različita - objašnjava Paljević.

Izrada ortopedskih uložaka po meri korisnikaKako ističe naš sagovornik, stopala su temelj svačijeg tela, ali prilikom stajanja, hodanja i trčanja trpe veliko opterećenje. Stoga, kada osetimo bol u listovima, skočnim zglobovima, kolenima, kičmenom stubu ili vratnim pršljenovima, to može da bude znak da je došlo do narušavanja biomehanike i statike stopala, što za posledicu može da ima narušenu gravitaciju celog tela.

- Deformiteti stopala, u zavisnosti od uzroka nastanka, mogu biti stečeni ili urođeni i sigurno je da je 80 odsto populacije zrelo za nošenje nekog ortopedskog uloška. Urođeni deformiteti stopala su najčešće posledica genetskog nasleđa, dok su uzroci stečenih deformiteta najčešće prekomerna težina, dugo stajanje i hodanje, loša i neadekvatna obuća, a takođe i dijabetes može da bude uzrok pojave ove vrste deformiteta - ističe Paljević, dodajući da svi koji žele, mogu potpuno besplatno da dođu u prodavnicu i obave pregled stopala, koji je neobavezujući. - Naše ljubazno osoblje će vam objasniti kako pregled izgleda, koji je potpuno bezbolan i podrazumeva da bosi stanete na platformu. Ceo proces, pregled, dijagnostika i objašnjenje, traje oko desetak minuta, a nakon toga niste u obavezi da kupite uložak.

Izrada ortopedskih uložaka po meri korisnikaPreduzeće "Dunav ortopedsko" je osnovano 1952. godine u Novom Sadu, a uz izradu ortopedskih uložaka, bave se i proizvodnjom drugih medicinska pomagala po meri korisnika, kao što su sve vrste proteza, aparata za olakšavanje hodanja i ortoza. Nalaze se na adresi Nušićeva 3 u centru grada, a radno vreme prodavnice je radnim danima od 8 do 16 časova. Za više informacija možete pozvati na broj telefona 062/650-503.

Sponzorisani sadržaj
Ortopedski ulošci u prodavnici "Dunav ortopedsko" Ortopedski ulošci u prodavnici "Dunav ortopedsko" Ortopedski ulošci u prodavnici "Dunav ortopedsko" Ortopedski ulošci u prodavnici "Dunav ortopedsko" Ortopedski ulošci u prodavnici "Dunav ortopedsko" Ortopedski ulošci u prodavnici "Dunav ortopedsko" Ortopedski ulošci u prodavnici "Dunav ortopedsko" Ortopedski ulošci u prodavnici "Dunav ortopedsko"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 5853
Povezane teme

ortopedija

ortopednski ulošci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.